Jump to content

Bearpaw

Members
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

About Bearpaw

  • Birthday 07/30/1967

Bearpaw's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Det er INGEN som kan jakte lovlig på ditt areal, før du har gitt tillatelse til det! Og det hjelper ikke om jaktlaget hadde avtale med forrige grunneier, så lenge nåværende grunneier ikke har gitt sin tilatelse. Hvis jaktlaget fortsetter å jakte selv om de vet at det er kommet en ny hjemmelshaver på arealet, er det regelrett tyvjakt de holder på med!
  2. http://www.lovdata.no/for/lf/mv/xv-20110414-0411.html
  3. Les denne først: http://www.lovdata.no/for/sf/md/xd-20020322-0314.html og denne etterpå: http://www.lovdata.no/for/lf/index-kommu.html og lete etter din kommune for å finne ut om de har åpnet for elgjakt og hva kravet til minsteareal er. Den lokale forskriften heter noe med "Adgang til jakt etter elg, rådyr og bever, NN kommune." Kanskje det er denne: http://www.lovdata.no/for/lf/mv/mv-20010530-0642.html
  4. Bilde av årets første tiur, skutt 10. september.
  5. Er det noen som hvet hvilken fugl dette er? Jeg trodde først at jeg fotograferte en Sandlo, men jeg stusset litt da jeg så at nebbet var helsvart. Normalt skal jo nebbet være oransje med svart spiss. Samt at jeg synes den er litt liten til å være Sandlo. Dverglo er det ikke, fordi den har ikke gul øyering. Kom også over noe avføring langt inne i enden av en skogsbilvei. Tror det er ulv, hva tror dere?
  6. Det er ikke alle som vil fjerne juleidsfredningen, noen vil tvert i mot utvide den Norsk Ornitologisk Forening (NOF) ga følgende uttalelse som svar på høringen på ny FORSKRIFT OM JAKT- OG FANGSTTIDER SAMT SANKING AV EGG OG DUN FOR PERIODEN 1. APRIL 2007 – 31 MARS 2012 Jeg er personlig i mot juletidsfredning, har hele tiden sett på det som et forslag som KRF fikk presset igjennom, tuftet på kristne verdier. Men så er dette det beste argumentet jeg har sett for å opprettholde julefredningen. Selv om jaktpresset på hvert enkelt individ ikke vil bli så stort at det kommer til å sulte i hjel
  7. Et skudd ble avfyrt nå ganske nære.
  8. Bearpaw

    9,3

    Min er uten demper, så jeg vet ikke om jeg når 700 m/s
  9. Bearpaw

    9,3

    Har ikke testet med kronograf, men tror ikke det er så mange ganger lydens hastighet.
  10. Bearpaw

    9,3

    Som et våpen til en hundefører ville jeg nok ha anbefalt en 9,3. Har selv en ombygd Husqvarna i 9,3x62, med 45.5 cm løp og laminat stokk. Det vil bli en litt kraftigere rekyl, men det vil du ikke merke noe til med en fornuftig utformet stokk. Benytter selv 285 gr kuler til jakt (Lapua Mega og Norma Oryx), og 232 (FMJ) gr til trening. Mange mener at 9,3x62 er det ultimate kaliberet til elg, og jeg er nok blant dem. Og da ladet med tunge kuler, 285 gr +.
  11. Bearpaw

    Foto ønskes!

    Legger ut noen bilder av rev uten blod og gørr Vil du ha større oppløsning, så send meg et PM.
  12. Det er sånn dyr dør under jakt eller slakt. Så lenge det er fullt lovlig å jakt og slakte dyr i Norge, så vil det bety at dyr dør. Og vi som jegere skal sørge for at disse dyrene dør på en rask og smertefri måte, noe disse villsvinene gjorde. Når det gjelder å "flashe filmen mitt i fleisen på vanlige mennesker", er ikke vi vanlige mennesker? Og nå snakker jeg ikke bare om jegere. Vanlige mennseker forstår at det er sånn det foregår når dyr blir skutt, det er det "uvanlige" mindretallet som reagerer. Og de lyver og svindler for å fordreie vanlige menneskers syn på hvordan virkligheten er. Og det skal vi bare godta? Skal vi gjemme oss bort og dermed være med på å fordreie virkligheten. Være med på gjøre jakt til noe groteskt og unormalt som bare "syke og onde" mennesker holder på med? Hvorfor skjule sannheten? Hva vil vi tjene på det i det lange løp? Og en annen ting, for å kunne se filmen måtte du foreta tre valg. Og når du har foretatt det første valget så ser du at det er en side som omhandler bl.a jakt. Og der kan du lese at villsvinene endte sine dager. Og hvis du da velger å fortsette, så vil du se et bilde av et villsvin som ligger nede på bakken.Og hvis du da velger å fortsette så vil ikke jeg kalle midt på Karl johan, men heller i et bakrom på Kondomeriet. Jeg har også film liggende ute der bever blir skutt, hvorfor får jeg ingen reaksjoner på det? Den er også skutt i månedskiftet april/mai. Og den er like lovlig å skyte som villsvin.
  13. Hvor i all verden har du fått inntrykk av at dette var jakt??? Jeg vet ikke hvordan du jakter, men jeg kan ikke i min villseste fantasi, sammenligne dette med jakt! Hvis du hadde fulgt med på filmen, så ser du at det er over på 10 sekunder. Så nei, det var ikke vanskelig å få skutt tamgrisene! Den som løper er også død, den vet det bare ikke ennå, med gjennomgående lungeskudd. Alle ble skutt på ca 4 meters avstand. Jeg kan ikke se noe kriminellt i mine handlinger. Hvorfor det??? Igjen, dette er ikke jakt! Forstår ikke hvorfor du sammenligner det med det. Helt enig!!! Men igjen, dette er ikke filmer av villsvinjakt! Håper ikke dere tror at jeg har lagt ut disse filmene som skrytefilmer. Dette var nytt for meg. Fore inn griser med fisk? Jeg tror det fungere bedre med fisk til rev- og kråkeåte, som dette var restene av. Det gjør jeg også..
  14. Det som er sikker er: 1. De kom fra Sverige. 2. Det virket som de oppsøkte mennesker og de kunne (nesten) håndmates. 3. Nå er de døde. __________________________ Jeg har vært på noen villsvinjakter i mitt liv og jeg har aldri opplevd en adferd som disse hadde. Disse hadde nesten samme adferd som sauer . Jeg vet ikke hvilke konklusjoner dere vil trekke ut fra dette, men ville virket de ikke.
×
×
  • Create New...