Jump to content

Jonah-Hex

Members
  • Posts

    548
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Jonah-Hex's Achievements

Proficient

Proficient (10/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare
  • Conversation Starter

Recent Badges

2

Reputation

  1. Flott, gratulerer til DFS, men.... Vil noen DFS skyttere få kjøpe en HK417 med dette som grunnlag, hvis de ikke er i Dssn eller NROF medlem? For det har vel tidligere vært uttalt at halv auto våpenen på konkuransje lista kun er for DSSN eller NROF medlemmer. Det er ikke lenge siden noen andre her inne skrev om liggende problem innen metallsiluett.
  2. Kjenner ikke NMF reglene, men...: De riflene som brukes, kjøpes de fra jakt eller konkurranse listen over riflene? Hva var det POD fjernet? Muligheten til å kjøpe nye rifler, eller konkurranse grenen? Hassel, kan du utdype litt mer. Dette kan jo være en viktig sak for hele skytter Norge, dvs. at man endrer praksis over natta.
  3. Kan tippe: Han tenker muligens på praktisk hagle, hvor POD for mange år siden, fikk sjokk av at noen hadde montert magasin forlengere, hadde kjøpt Neostad, Saiga hagler, og brukte hagler på en ny / annerledes måte en før. Det ble oppvask møte og "fy, fy" til forbudet og grenen blir nok aldri praktisert i Norge.
  4. Ja, det er farlig å "stikke frem hode", for da forsvinner det. Slik det er her i landet, så ja, vi har det kanskje ikke så ille i forholdte andre land, men... Hvis man ikke passer på rettighetene sine, så vil de forsvinne. Våger man ikke å si i fra, så vil det makten sier være det eneste korrekte. Men de har jo allerede omtrent monopol på "sannheten" i media. Var en historie jeg lese for noen år siden, klarer dessverre ikke å finne den igjen nå, men gjenfortalt etter hukommelsen: En amerikansk politiker, som ikke likte assult weapons/rifle, fikk se et bilde av en H&R Handi Rifle, antagelig kledd opp omtrent som den på linken, men pistol grep og rails. https://www.combathunting.com/H_R_NEF-H_R_NEF_Butstock_Tactical_Forend_HRN4100.html Og uttalte resolutt, at slike fæle våpen ville man ikke at folk skulle ha. Når ha ble fortalt at dette var en et skudds rifle, så svarte han at "ikke kom her og fortell meg, hvordan et assult weapons/rifle ser ut, det vet jeg jo"
  5. Nei, men de "fikk ikke lov" til å begynne med hagle, som de prøvde for noen år siden. Og å fjerne rifle, blir som Vaquero skriver, som å fjerne hele grenen. Selv om noen få nok vil prøve å fortsette en liten stund med bolt. Norge har vel fått flere medaljer internasjonalt i Praktisk/Dynamisk rifle gjennom årene.
  6. https://www.politiet.no/aktuelt-tall-og-fakta/aktuelt/nyheter/2018/05/25/vapen-som-antas-a-bli-forbudt-i-ny-vapenlov/ "Halvautomatiske rifler som per i dag er godkjent til øvelses- og konkurranseskyting, jf. forskrift om forbudte skytevåpen § 4, må antas å bli forbudt når ny våpenlov med forskrifter trer i kraft. Dette gjelder følgende våpen:" (Alle på listen) Nederst på samme side: "Halvautomatiske riflemodeller, som i dag er godkjent av Politidirektoratet til øvelses- og konkurranseskyting, vil fortsatt kunne tillates for de som oppfyller kravene til medlemskap og aktivitet i skytterforbund som har godkjente skyteprogram for slike våpentyper, jf. våpenforskriften § 13 andre ledd, jf. § 24 første ledd. Dette omfatter Dynamisk Sportsskyting Norge (DSSN) og Norske Reserveoffiserers Forbund (NROF)." Øverst så står det at de blir forbudt. Nederst så står det at fortsatt kan kjøpes/brukes. Er det bare meg som syns dette virker selvmotsigende?
  7. Tja, slik politiet fremstiller det så vil alle våpene på konkurasje listen bli forbudt å eie. Så jeg vil tippe, de ser for seg at de selges til utlandet eller ødelegges. Og struper man rekruteringen så dør sporten. Eller så vil man få lov, men kravene vil være så høye at det vil være vanskelig for mange å oppnå det.
  8. Men hvis det blir slik at man ikke kan kjøpe noen av de riflene som det er foreslås å forbys, så kan jo dffn og nrof legge ned sine rifle programer.
  9. Politiet har kommet med "skremselspropaganda", tidligere også. Husker spesielt Walher G22, 50 bmg og 500 s&w. Så etter en stund så ble de forbudt. Ser for meg at, politi/pod ønsker total forbud mot alt av halv auto. Først rifler, så vil man siden se på hagler og pistoler. Både Storbritannia og Australia ga da kompensasjon til sine innbyggere. At det virker som man ikke vil vurdere det, er det punktet som sjokkerer meg mest.
  10. Det står ikke noe i dette om alle de andre, lovlig ervervede halv auto riflene, som ikke er på listen. Hva med de? Vil de alle komme under b, c eller d punktet? For de er jo pr. i dag nesten (eller helt) umulige å få solgt videre. Og å selge til utlandet er jo som privat person, vanskelig/umulig.
  11. Har skrevet om sikkerhetsforskjellene på dynamisk og felt før. Enig PraktiskCTR, jeg og har alltid følt meg mye tryggere i dynamisk en felt, virker som folk tar sikkerhet mye mer alvorlig, men der blir du disket for resten av stevne hvis du gjør feil. På felt så får du kjeft, tilsnakk. Jeg har aldri hørt om noen som har blitt bortvist fra et felt stevne for mangel på sikkerhet. Speed loade og ferdig ladede magasiner og egene magnum lag, vil minske tiden gjennom løypa. Min egen erfaring på den banen jeg skytter mest på er at etter magnum kom (og jeg har også skutt det), så økte rundetiden med ca. 30 min.
  12. Følgende endringer ville jeg ønske meg i felt. Det burde vært forbut å bære pistol i hånden mellom standplasser. Påby hylster / veske eller liggende. Selv med plugg så er det fortsatt folk som vingler rundt med dem. Bortvisning av folk som vingler og veier med våpene, har fingerne inni avtreksbøylen før det er sagt ild, slik som i DNNS. Enten for runden eller for dagen. Magnum er flott, men send dem ut på egne lag, så langt det er mulig. Si f.eks. at hvert 4-5-6 lag er et magnumlag. Det sparer en del tid i løypa, og gjør at flere kan gå flere runder.
  13. En Winchester 1894 fra 1927. Står det 38 WCF på løpet? Det er nok 38-55 og ikke 38-40 38-40 ble kalt kalt 38 WCF av Winchester, det var Marlin som begynnte å bruke betegnelsen 38-40 (og 44-40) betegnelsene. Så vidt jeg vet så har aldri Win 94 vært kammret i 38-40, noen gang. Men Winchester 1892 og 1873, derimot... 38-55 kan nok fint brukes til rådyr, men ikke større dyr.
  14. Et lite spørsmål om elefant jakt og norske regler. Får man ta med troffet (dvs. støttennene) hjem til Norge?
  15. Walther G22, 50 BMG og alle håndvåpen over 45, forbud mot hagler med mer en 5 skudd. Alt kom først i rundskriv, SÅ har meste parten 5-6 år senere gjort om til forskrift. Lurer fortsatt på hvem som skal betale erstatning for alle de våpene som er gjort "ulovlige" på denne måten?
×
×
  • Create New...