Jump to content

beer_81

Members
  • Posts

    54
  • Joined

  • Last visited

beer_81's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei Jeg har et originalt jaktmatch skjefte til 202 jeg vurdere å selge. Ser at veiledende pris på komplett skjefte var ganske stiv hos Landrø i 2014: https://issuu.com/promonorge/docs/produktkatalog-v__pn-jakt-rekvisita/78 Hva kan realisitisk pris for et sånt skjefte være i dag? En annen ting er at skjeftet er noe kort. Passer kolbeforlenger til 200STR på stokken til en 202? https://www.skytterlinken.no/kolbeforlenger
  2. Takk for utfyllende svar Niak. Du har kanskje rett i at det ikke er behov for så reduserte ladninger. Det blir ikke noe eksperimentering på meg i hvert fall. Det enkleste er vel da å bruke minimum ladedata i linken over. Og med noe kappet løp i min .222 blir kanskje virkelig V0 ned mot 850 m/s uansett.
  3. Der var noe ladedata til kula ja. Ser at minimumsladning med Norma 201 skal gi 878 m/s. Er sylfersk hjemmelader ,men har forstått at en ikke skal lade under oppgitt minimum. For å komme ned i V0 < 850 m/s, må en da gå for raskere krutt?
  4. Kom over to esker med Norma 50gr kuler med betegnelsen FJSP hos en lokal forhandler. Disse ble med hjem. Har lest meg til at dette må være kula som jaktmatchen var ladd med i .222 før Norma gikk over til 55gr kule. Hva står FJSP for? Den ser ut som en vanlig FMJ-kule. Denne skal lades for rypejakt med utgangshastighet rundt 850 m/s. Er det noen som har noe ladedata for denne kula?
  5. Tar opp igjen denne tråden. Noen som har oppdatert info hvor man kan finne butikker for jakt/jaktopptikk i Praha? Og hvordan er prisnivået? Vurderer et nytt kikkertsikte hvis prisene er ok.
  6. Låner denne tråden litt. Har slipt ut av løpskanalen på en boyds stokk. Må det slipte området behandles med noe? Er disse stokkene oljet eller lakkert..? Stokken ble lever som "finished".
  7. Hvordan er folks erfaring med den medfølgende halsslyngen til soundscope? Jeg erfarte i høst at jeg glipp av en del som ble sagt på jaktradioen. Hørselsvernet var da stilt inn på program 3 (telespole + mic) Endte med at jeg måtte henge slynga over ørene eller stramme ledningen som et stramt slips så høyt oppe på halsen under haka sånt at ledningen kom nærmere øreproppene. Så for meg at slynga bare kunne henge fritt rundt halsen.. Hvor langt er sendeområdet til ei slik passiv halsslynge? link Radioen er for øvrig en Icom f3022 med monofon.
  8. beer_81

    Cz-Klubben

    Første treffet jeg får på google er hos winge, men det er vel flere som selger de ja: http://www.wingevapen.com/index.php?do=product&id=1451
  9. Hørte børsemakeren anbefale choke lube til kunden foran meg her en dag. Denne tåler vel også godt med varme. Noen som har prøvd det?
  10. Her er noen som har kjøpt: http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=80&t=59006
  11. Rana Jakt og Villmark avvikler bedriften. Trist. http://www.ranablad.no/nyheter/article6558662.ece
  12. Sendte spørsmålet videre til NJFF. Her er svaret hvis noen er interessert: Hei igjen! Her er det bare å beklage. Skjemaet du viser til er en foreldet versjon som nå skal være revidert. Du kan selvfølgelig benytte jaktradioen din til andre jaktformer en kun storviltjakt. Skitt jakt! Vennlig hilsen Knut Erik Risvik Organisasjonssjef NJFF
  13. Mulig observasjon i Rana i dag også: http://www.ranablad.no/nyheter/article6421738.ece
  14. Etter en oppfordring i bladet Jakt og Fiske i sommer eller høst kontaktet jeg NJFF for å få tilsendt konsesjonssøknad for jaktradio for å registrere en radio jeg har og betale min avgift. I konsesjonssøknaden er det listet ni utsagn som en skal signere under. Stusser når jeg leser pkt. 2: "Jeg er kjent med at disse jaktradiofrekvensene er tildelt for praktisk lagsjakt etter hjortevilt og ved ettersøk etter skadet hjortevilt." Har en altså ikke lov til å bruke jaktradio for eksempel ved harejakt med hund der flere jegere er plassert rundt på post? Eller om en går flere sammen etter rypa i fjellet? I åpent terreng blir ofte avstanden mellom jegerene større og en radio vil være praktisk. Hva med lisensjakt på ulv, bjørn eller gaupe?
  15. Det går en sak i rettsapparatet her i Rana der loven har blitt forsøkt tolket. http://www.ranablad.no/nyheter/article5370603.ece
×
×
  • Create New...