Jump to content

Salten

Members
  • Posts

    74
  • Joined

  • Last visited

Salten's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • Conversation Starter
  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Skrev noe om dette for lenge siden. "Fikk lada opp en del Oryx som ikke kunne bli matet inn i Tikkaen min. Annet hvert skudd ville ikke inn. (2 og 5) Det viste seg at den butte tuppen på kula stoppet, slik at patronen ikke faller inn i løpet....." Det jeg gjorde (en annen smarting gjorde) var å file en, eller var det to, millimeter av blekket i øvre forkant på magasinet. Vips, så var det ikke noe problemer med å få patron 2 og 5 inn. Dette var en gammel Tikka og ikke en T3 lite, men mulig at problemet er det samme?
  2. Nå kan det jo hende at jeg bæ*'ja på leggen. Men, har du sjekka "ditt dominante øye"? Mener fortsatt at alle som begynner å skyte, helst før de har skutt ett eneste skudd skulle ha sjekka om de har dominant høyre eller venstre øye... (Burde vært sjekka ut før poden leker cowboy og indianer) Selv har jeg dominant venstreøye, men jeg klarer på ingen måte å holde hagla eller børsa på venstre sida. Det er sånn at kolbene og avtrekkerfingeren ikke passer på links/ motsatt side. Derfor må jeg bevisst sikte med høyre øye når jeg hiver opp hagla i "riktig" skulder.
  3. Om den er best på hjort vet jeg ikke, men min NES ser, hører og tar overvær så det rekker. Kunne ikke fått en bedre familiehund og samtidig er en kjempe elgfinner. Edit: Brukes som bandhund.
  4. Ville muligens vurdert andre raser i terreng med sau, da det er en relativ stor mulighet for tap av sau og i beste fall krav om erstatning. Det kan faktisk bli for mye fårikål. Finnes mye bra i andre farger, f.eks. grå eller svart.
  5. Innleggets emne: Norsk elghund sort ,valpen min "NES blir ofte en glimrende ettersøkshund som med rett innjaging stiller det skadde hjorteviltet i los. Som løshund på elg har den søk og påhengelighet tilsvarende laikarasene. Dette er stort sett tilstrekkelig for oss som jakter i små terreng. Kansje litt vel hard på elgen, men vi har hatt mange flotte elgloser, også med fall." Hebbe her på forumet har ihvertfall det... Min skal gå i band.
  6. Har denne og har prøvd den vel en ukes tid på elgjakt i tillegg til litt annen jakt. Været har vært stort sett kaldt, rundt 5 til -6 grader, med en del snø. Først vil jeg bare si at kamuflasje med signalrødt ikke bare er tøft og gjør meg synlig for andre jegere, men signalkamuflasje fungerer som bare det på elgen. Elgen ser ikke at det er et menneske som står helt åpent under 10 meter fra den. Når den begynte å skulle komme enda nærmere måtte jeg bare opplyse den om at jeg var dær. Flere elger som bare stirrer dumt mot der du står på 20 og 40 meter. Den store testen i regnvær har jeg ikke hatt mulighetene til. Ikke blitt skikkelig testet. Komfortmessig synes jeg den er bra. Kunne nok vært mere myk, da stoffet er solid og ikke helt lydløst. Masse lommer og god stramming rundt sko. Kondens er det jo når man går hardt, men gode luftemuligheter under armer og på lårene hjelper mye. Når været tillater det er både jakke og smekken oppe.. Uansett er jeg vel av den typen som avgir en del kondens i bratte lier og alle mine jaktdresser med membran holder til en viss grad på den. Jeg har etterhvert funnet ut at klima/ netting ullundertøy er kjempebra. Transporterer fukt og holder dermed varm, når du må sitte et par timer på post. Men med en Jervenduk i sekken er du uansett berget. Det som jeg ikke liker er at den ikke har hette. Jeg har derfor kjøpt en løs hette som jeg kan tre på hodet når det blåser friskt. Fungerer utmerket, så jeg har ikke montert trykknapper som jeg også har kjøpt. Bare hetta ligger i sekken så er jeg berget. Ville jeg kjøpt denne igjen? Tja, vanskelig valg egentlig, men jeg tror det. Jeg synes det er en tøff dress med sikkerhetsdetaljer og kamuflasje som virker på hjortevilt. Ikke helt lydløs. Membran på godt og vondt. Virker solid. Mangler hette. For dyr?
  7. Her er bildet av verdens fineste hund.
  8. Skal gjøre det. Regner med at det blir sånn "ingen e så nydelig som du, (Shira). Når det gjelder å ta bilder av "Norsk Elghund Sort" er det en nesten umulig oppgave. De er ikke lett å ta bilder av. Men verdens beste hunderase tror jeg at de er...
  9. Shira Black Velvet Kommer på onsdag.....
  10. Opplevde at elghunden ble klin idiot da han for en gangs skyld kom inn på ferske rådyrspor. Aldri sett bikkja så gira. Flata helt ut med nesen trykket ned i lyngen. Masse lukt som tirret. Nå skal det sies at det i utgangspunktet er kjemisk rensa for rådyr her.
  11. Har Nikon måleren og har nesten bare lovord å komme med når det gjelder mitt bruk. Ta ut avstander på post eller til annet vilt i dagslys kommer informasjonen øyeblikkelig og presist. Ta ut avstander i dagslys er en lek. Optisk er den ubrukelig, slik jeg synes alle "monokikkerter" jeg har prøvd er. (Synes bilde av Zeiss målingen viste bare 3 meter, mens Nikon viste 30,5?) Fikk min billig på nett og har ikke angret. Zeiss har sikkert mye bedre optiske egenskaper. Sikler "litt" på Zeiss eller Swaro håndkikkert med avstandsmåler.
  12. Vi får den om ca en mnd. og alle gleder seg masse. Vi var fast bestemt på at det skulle bli en tispe, selv om vi ikke har hatt dette før. Har tidligere hatt hannhunder og det er kjempebra. Ønsket noe nytt, en hund som ikke har løpetid hele året og "at du er programforpliktet å få valper på en truet Norsk hunderase". Er helt sikker på at vi får værdens beste familiehund, førstepremievinner av rang og den beste jaktkammeraten du kan få. Har tidligere hatt NES og vi synes det er den ultimate hund til familien vår og det den er tenkt brukt til. Har så smått handlet inn litt utstyr og funnet navn på henne.
  13. Venter i spenning på en tispe som skal bli min. Gleder meg som om alle julepakkene i hele livet kommer på en gang.
  14. Lurer veldig på hvor stort et bur til en Norsk Elghund Sort tispe bør være. Har en stasjonsvogn og ser at det finnes andre bur som har to skråvegger. "Mål: Dybde 79 cm Bredde 48 cm Høyde 56 cm, Topp Dybde 34 cm Bredde 48 cm" Blir dette for lite? Takknemmelig for svar.
  15. "Hvor kjøpte du å pris? Eneste forhandler her oppe som har den skal ha7300." Komplett Fritid har denne til en mye bedre pris.
×
×
  • Create New...