Jump to content

Kjetil-A

Members
  • Posts

    2,519
  • Joined

  • Last visited

About Kjetil-A

  • Birthday 12/31/1984

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Kjetil-A's Achievements

Veteran

Veteran (13/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

1

Reputation

  1. Ja, det er primært rådyrjakt med hund. Til bukkejakt og eventuelt elgjakt har jeg rifla. Rifledrilling tror jeg nok ikke blir så aktuelt. Der jeg jakter er det en del "haglehold" , men det er greit å ha muligheten til å fyre av et rifleskudd også. Spørsmålet er om jeg skal kjøre på med kombi, eller om det ekstra hagleløpet er såpass viktig at jeg like godt kan gå for en drilling. Jeg har kikket i diverse nettbutikker, og det kan se ut som at drillingen er helt på vei ut? Vekt er også viktig, og det må ikke være for "klumpete".
  2. Primært rådyr, men må kunne skyte hjort med rifleløpet.
  3. Som overskriften sier; kombi eller drilling, og gjerne hvorfor
  4. Det er flere årsaker, men jeg ble aldri helt komfortabel med Blaseren. En av årsakene var også de antall ulykker det har vært med R93, men det er en helt annen diskusjon som vi ikke trenger å ta her. Men jeg kan si mine meninger om Merkel Helix vs. Blaser R93; - Bedre og enklere løpsbytte - Bedre avtrekk - Bedre magasinløsning - Integrert rail til kikkertsikte - Bedre løsning på låsing av sluttstykke i løpet - Lukket kasse, du får ikke sluttstykket i ansiktet ved ladegrep
  5. Jeg har en Merkel Helix. Jeg byttet ut min Blaser r93 med den og angrer ikke et sekund! Etter min mening overgår Merkel Helix Blaser på alle punkter. Jeg har aldri hatt problemer med treffpunktforandring etter at løp og kikkert er tatt av og montert på igjen. Edit: Noen skriveleif.
  6. Tja... jeg bytta ut min 25000 kroners blaser med en 45000 kroners merkel.
  7. Jeg har nå byttet til Alpha. En kjempepeiler og kan anbefales. Når det gjelder batteri på peileren er det ikke noe problem å kjøpe et ekstrabatteri som du lader før langtur. Det kostet 2-300 mener jeg på.
  8. Slik jeg har forstått det; ja.
  9. Det ser ut til å komme en ny softwareversjon som gjør det mulig med barkdetection i blant annet Norge. http://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=9471
  10. Tråd for tips og triks, nyheter, spørsmål, bruk og oppdateringer rundt Garmin Alpha.
  11. Den fungerer bra syntes jeg.
  12. Jeg har til nå brukt jakthorn og stemne, men innbiller meg at vibrasjon eller lyd fra halsbåndet er lettere på innkalling over litt avstand. Hva bruker dere andre? Lyd eller vibrasjon? Når min hund får veldig ferske spor i nesa så innbiller jeg meg at vibrasjon vil sette han mer "ut av spill" enn det lyd vil gjøre. At han da kan komme litt ut av den transen han er i.
  13. Jeg har akkurat skaffet med alpha, og har en valp på 9 mnd jeg gjerne vil trene innkalling på med alphaen. Tar gjerne i mot tips og råd jeg også
  14. Det virker for meg som at Helixen er mye mer populær i både Sverige og landene nedover i Europa. Hvorfor det er slik vet jeg ikke. For meg er dette den riflen jeg har vært mest fornøyd med. Jeg har hatt mange forskjellige rifler de siste 5-6 årene, inkludert Tikka T3, Schult & Larsen Classic DL og Blaser R93, og etter min mening overgår Helixen alle disse. Personlig har jeg aldri hatt noen problemer med den, skjønt jeg bare har hatt den i ett år Det må nevnes at selv om jeg lader om lynraskt med denne, så har den likevel ikke klart å stagge "ha-lysten" på en halvauto , men det skal mye til før jeg bytter den ut. Med den erfaringen jeg har så har jeg ingen problemer med å anbefale den til andre.
×
×
  • Create New...