Jump to content

Sako243

Members
  • Posts

    146
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Sako243's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Barnehagen til gutungen: http://www.naturoggardsbarnehager.no/In ... yhet/80916 Ikke noen våpendag, men lærer om jakt og hvor maten kommer fra! Er med på slakting og jakt!
  2. Bruker silikonspray, sånn som rørleggere bruker som glidemiddel til å sette sammen rør! Stiller opp hylsene, sprayer forsiktig over, og presser i vei
  3. Sako243

    Småviltrifle

    Denne: https://www.xxl.no/weatherby-vanguard-s ... 49_1_style Ikke fått testet ut helt, men foreløpig meget godt fornøyd.
  4. Prøve å få krympet samlingen på 50m, og avtrekket må byttes ut!
  5. Kjøpte meg en Ruger 10/22 i vår, har luftet den noen ganger, men ikke testet så hardt ennå. Avtrekket er hardt og grussomt, så umulig med noen presisjonsskyting ennå. Men positivt overrasket av det den klarer hittil. 10 skot innenfor 5-kroning ca på 50m, og 9 av 11 treff på gongen på 200m! Så har trua på riflen, bare får modifisert den litt etterhvert!
  6. Har jaktet noen år på ørland, mest i Grande-området, og det var masse fugl som passerte i uka som var, så fugl er det masse av. Kan hende at dem som jakter fast i området har annen oppfatning av tilstanden, men personlig så syns eg det virker som gåsa har blitt mer skeptisk! Absolutt ikke noe problem med flere jegere, og dem vi har møtt på har vært trivelige og ikke problem å slå seg sammen med andre på samme jordet. Men når man bruker 2-3 timer på å sette ut fugl og ordne blinds, så ligger det jegere i jordkanten framfor å skyter på flokker på 80-90 m og mer, så tenker man sitt, hehe. Da er det bedre å komme bort å spørre om det er ok at man jakter sammen, så er det større sjans for at man får flere fugl og kanskje modererer seg litt med skytingen også! Har nok fugle-kikkere der som får med seg ett og annet, og det hjelper ikke akuratt på overbevise jaktmotstandere! Det ble fugl, så er tilfreds med turen! Og skriver ikke for å henge ut noen heller, for trivelige jegere alle vi har møtt på! Vil bare at man tenker seg litt om hvor mange som observerer det man gjør og bedre å holde igjen en sjanse enn å skyte på all gås innenfor 100m. Kommer nye sjanser og er gåsa intressert så tar den seg en runde eller to ekstra stort sett!
  7. Vært noen dager på Ørland nå, har jaktet der noen år nå, og det virker som at det blir vanskeligere å lokke den inn for hvert år! Vi har ligget inblinds, over 80 lokkefugler, flere forskjellige lokker, men dem svinger unna på 150-100, prøvd mange forskjellige oppsett av fuglene også, har unngått å brukt blanke lokkefugler, om det har vært dugg om morgen og sola har skint også. Problemet er og det var vi vitne til selve også, at det ligger jegere under hver busk som begynner å skyte så raskt gåsa er innenfor 100m, så jegere som skøyt på fugl som var høyere enn vindmøllene der, plukka forøvrig opp skadd fugl etter andre jegere også. Det er litt for mye cowboy skyting der til tider og det burde vært fulgt opp med oppsyn. Mener ikke at det skal legges føringslinjer på hvordan jakta skal utøves, men det burde vært litt mer oppsyn der, så jegere hadde vist at det ble fulgt med litt og da kanskje oppført seg litt bedre. Det hjelper ikke på at det ligger igjen slengt avkappa gåshode like ved stien der det går haugevis med fuglekikkere, totalt mangel på respekt for dyret og andre som bruker naturen. Litt utblåsing, men samtidig vil eg tro at flere kjenner seg igjen, enten det være at man har sett folk skyte på altfor lange hold, eller gjort det selv! Noen ganger kan ting gå litt kjapt og man gjør feilbedømming, men prater nå om dem som bastant skyter enten om det 5 m eller 80-90m!
  8. Halv-auto våpen er vel forbudt, med unntak av visse merker/modeller
  9. Bruker Lyman sin hylsefres, og får freset hylsene mine i denne vertfall
  10. Sako243

    Tennhetter

    Fullt klar over at det bør kun brukes Federal Magnum hette 215 til såpass grove kaliber, spesielt 378 og 460. Og at det fins i noen butikker rundt omkring, men har ikke tid til å vente på posten. Derfor lurte på om noen har erfaring med bruk av vanlig large hetter, ikke om noen har synsing!
  11. Sako243

    Tennhetter

    Halloen folkens! Har et lite problem her! Skal lade til Weatherby 460`n, og har ikke igjen Federal 215 Magnum tennhetter. Har bare liggende vanlige CCi Large Rifle hetter, og var vist vanskelig å få tak i magnum hetter om dagen. Noen som har erfaring med å bruke vanlige large hetter i magnum kaliber?
  12. Sako243

    460 Weatherby mag.

    Hvorfor ikke?? Har selv en Weatherby i 460 stående i skapet, og selvsagt i orginal Weatherby mark V kasse! Artig rifle å skyte med, men man merker at det er noe puddinger som ligger i kassa, hehe Men er ikke uhåndterlig, selv er eg nokså spinkelt bygd og underkant av 70 kg, men takler rekylen relativt bra. Men om man ligger å treningsskyter med den, så må man legge inn noen pauser iblant! Men favoritt børsa er 340 Magnum`n
  13. Sako243

    Halv-auto Hagle

    Gratulere med ny hagle!
  14. Sako243

    Halv-auto Hagle

    Fabarm halvauto har eg ikke så mye kjennskap til! Men personlig ville eg tatt en titt på bruktmarkedet! Mange fine nesten ubrukte halvauto å få tak! Da hadde gått for beretta extrema 2 eller benelli m2!
  15. Sako243

    Halv-auto Hagle

    Føst bør du tenke litt hva slags jakt du drive med, om du har bruk for 12/89 eller 76. Da får du elimenert bort endel. Så bestemme deg for prisklasse, og eventuelt hvor tung hagla bør være! Er pris viktig, ville eg gått for Weatherby sin halv-automat, hoss XXL, denne er relativt lett også. Ellers har Franchi lettvekter, som er nok bedre kvalitet på. Skal du ha 12/89 med solid kvalitet, men noe høyere prisklasse, ville eg gått for Beretta Extreme 12/89 Er veldig mye smak og behag, og alle har sine favoritter
×
×
  • Create New...