Jump to content

Vendetta

Members
  • Posts

    171
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Vendetta's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. I mitt tilfelle eier både meg og en kamerat hver vår salongrifle i samme kaliber. Vi ønsker å bytte våpen. Må vi begge gjennom en standard søknadsprosess eller fins det en raskere måte å gjøre dette på? Kan jo ikke være store jobben å gjøre dette..
  2. Ved hvor kort pipe kan man forvente at en CZ 455 leverer sub-hastigheter ved bruk av sub-ammo/match-ammo (eller hva enn man bruker..?) Ønsket 42-43 cm pipe, men dette gir nærmest maksimale hastigheter etter hva jeg forstår. Ønsker å kappe pipa på min CZ 455 fordi jeg syntes den blir for lang med demper. Er det i det hele tatt vits med demper ved bruk av sub-ammo? Aldri hatt salong før ser du.
  3. Jeg regner selvfølgelig med at man selv kan legge inn riktig utgangshastighet slik man gjør på iSnipe feks. Jeg er kun interessert i nøyaktig kuledata. Og AB skriver på deres sider: "The performance data is independently tested by Applied Ballistics, LLC, and is generally more accurate and complete than the performance data supplied by the bullet manufacturers." Og hva i all verden vet du om hvorvidt jeg har behov for appen eller ikke? Jeg trener mye på hold under 500 meter (som jeg vet er kort i et langholdsskyttersperspektiv), men forskjellen mellom min og din trening er at jeg stort sett skyter på papp og mye mindre mål på disse holdene. Av det jeg har sett av dine prestasjoner er jeg rimelig sikker på at jeg skyter bedre enn deg på under 500 meter med min jaktmatch. Tidligere har jeg benyttet ballistikkalkulator for å oppnå konsise førsteskuddstreff på >500 meter, noe jeg aldri hadde klart uten fordi mine toleranser er lavere enn en som skyter på en større gong. Og ja, du knuser meg sikkert på et hvert hold over det... Selv om man ikke lader selv, eksperimenterer med hylsegløding, eller skyter på flere km, så kan man ha behov for et nøyaktig resultat på kortere hold. Ettersom jeg sliter med å finne en app som ikke er infiltrert med bugs, så spør jeg om jeg kan finne igjen kuledata for jaktmatch i AB. Forventer kun et ja/nei-svar, ikke en et svar fra en "langholdsbaron" som skal snakke nedlatende om mine evner. Ellers takk for informasjon, kunnskapsrike langholdsbaron Krister Engvoll.
  4. Tilbyr AB et godt utvalg fabrikkammunisjon i sine data? Benytter ofte Jaktmatch da jeg ikke har bry til å lade til mengdetrening. Fant ikke noe svar på om AB har denne patronen i sitt bibliotek da jeg søkte rundt. Betaler ikke for appen før jeg vet
  5. Vendetta

    NM Langhold 2015

    Alle de nevnte .30-kaliberne der har kulediameter på 7,8 men jeg skjønner nå hva du mener. Løpsdiameter <=7,62 Hadde meldt meg på om ikke jeg var fattig student..
  6. Vendetta

    NM Langhold 2015

    Ikke lov med .308 altså? Ref begrensning i kulediameter. Eller har du skrevet feil?
  7. - slettet av brukeren -
  8. Stilt inn på 70 meter: - 50 meter gir 1 klikk opp (-0,35 cm) - 70 meter gir 0 klikk (0,0 cm) - 90 meter gir 1 klikk opp (-0,78 cm) - 100 meter gir 2 klikk opp (-1,47 cm) - 130 meter gir 6 klikk opp (-5,93 cm) - 150 meter gir 10 klikk opp (-10,92 cm) Om siktemiddelet har klikkverdi 0,25 MOA og du skyter med Hornady V-Max.
  9. Viltloven, Kapittel VII, §32 Retten til jakt og fangst: "[...]Mot hav og fjord går grunneiers rett til jakt og fangst så langt som landet ligger tørt. Utenfor denne grense og på grunner og skjær som er overskylt ved alminnelig høyvann og ikke tilligger noen eiendom som kobbeveide, er jakt og fangst tillatt for norske statsborgere[...]"
×
×
  • Create New...