Jump to content

kaig

Members
  • Posts

    50
  • Joined

  • Last visited

About kaig

  • Birthday 09/02/1975

kaig's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hvis hensikten med tråden har vært å belyse en uheldig utvikling, er intensjonene med tråden gode. Jeg medner derimot at dette da burde vært fremlagt på en mer generell måte og åpnet fo rdebatt rundt dette. Denne tråden og måten den ble presntert på fra moderatorene er det samme som å be om spekulasjoner og rykter. Det er vel hverken Kammeret eller bransjens aktører tjent med.
  2. En stor personlighet har gått bort. Anbefaler alle å lese boka han skrev, Rapport fra nr 24. Eller hør den gjerne som lydbok. Det er Gunnar Sønsteby selv som leser lydboka!
  3. Det viktigste er vell at vekta er presis slik at ladningene blir like. Nøyaktigheten er ikke like viktig da man ikke bør gå rett på maks lading fra ladetabeller uansett. Ved å veie samme mengde 10 ganger ser du om vekta da viser det samme hver gang. Gjør den det er den presis, og det er det som er viktigst.
  4. Hvis Falck har begått feil og hunden er overlevert FOD uten gyldig omplaseringsvedtak, bør hunden leveres tilbake. Men jeg forstår godt de som også har stilt spørsmål ved tidligere eiers fremgangsmåte. Når man velger å benytte sosiale media for å prosedere sin sak må man tåle at det stilles spørsmål. Det er heller ikke tillitvekkende når historien endres eller utfylles etter hvert som spørsmål stilles. Hvis man ikke vil ut med hele historien av "private" årsaker burde man kanskje ikke benytte sosiale medier til å prosedere saken, men holdt seg til de juridiske.
  5. Er også interessert. Flott initiativ!
  6. kaig

    Meopta vs Nikon

    Hei Har selv en Meopta Meostar 3-12x56 med lys som jeg er godt fornøyd med. Kammeraten min har en Nikon Monarch 2,5-10 med lys. Optisk er vel ikke forskjellene dramatiske, men jeg holder en knapp på Meoptaen. Når det gjelder det opplyste retiklet er Nikonen mye sterkere i lyset slik at det kan benyttes på dagen, men kompisen min mener det ikke kan dimmes nok ned til bø/glugge jakt om natta. Det er ikke noe problem på min Meopta. På laveste intensitet er det ikke noe blendingsfare selv om det er veldig dårlig lys ute.
  7. Viltart: Rev Antall: 1 Fangst/:Våpen: Hagle Poeng: 10
  8. Var en tur ute på rådyrjakt med en kamerat i dag. Dreveren hans fikk ingen rådyr på beina, men plutselig kom denne revetispa ruslende. Kom vell inn på nesten 3 meter før den så meg. Fikk ett kjapt skudd fra hagleløpet i kombien Ble en vellykket jaktdag selv om vi ikke fikk det byttet vi var ute etter.
  9. Hvis gammekaren var slik motstander av elektroniske hjelpemiddel var det jo litt ironisk at det lå en jaktradio ved siden av sekken hans. Var neppe vanlig med jaktradio når denne jegeren var ung, så noen fremskritt har han jo tatt til seg
  10. kaig

    NJFF android app

    Funker fint på min Galaxy også. Morsomt med lokke appen
  11. Poenget er vel at man må skrive under på at man oppbevarer sine våpen lovlig. Hvis man ikke har til hensikt å følge loven, beviser ikke en kvitering eller ett bilde noe som helst. Desuten har ikke politiet noen lovhjemmel for å kreve mer enn att du krysser av for lovlig oppbevaring på søknaden. Loven skal vel også gjelde for politiet? Hvis vi bare skal godta alt politiet sier bare for det det er politiet som sier det er vi på god vei til å bli en politistat, og det tror jeg ingen av oss vil.
  12. Folk kan gå i skogen når man er på jakt også. Krav til sikker bakgrunn gjelder alltid. Har man grunneiers tilatelse, ikke er til unødig ulempe for naboer eller bedriver organisert trening er det bare å skyte.
  13. Jeg har Sordin hørselsværn og Zodiac radio. Har kjøpt orginal kabel med mikrofon som passer til Sordin øreklokker.
  14. Hei Jeg har en Zodiac team jaktradio og Sordin aktive hørselsvern. Du får kjøpt orginal ledning med liten mikrofon og knapp for aktivering av radio som passer til Sordin. Du kan ikke bruke noen av de kablene som følger med Sordin klokkene selv om det følger med kabel med 2,5 mm jack. Zodiac radioen trenger enn jack med flere brytere på jacken. Jeg forsøkte nemlig det først med Sordin kabel inn i Zodiac monofon, og det virket ikke. mvh Kai
×
×
  • Create New...