Jump to content

Jegern86

Members
  • Posts

    118
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Jegern86's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei. Nosler 9.1 grams 6,5x55 - denne er jo etter boka ikke tillatt som storvilt patron. Det har ikke jeg tenkt til og henge meg opp i! Noen som har skutt elg med denne i 6,5? Er den egnet som en patron til storvilt? (Sett bortifra hva loven sier)
  2. Takk for utfyllende svar, Wikingen! Kaliber: 3006 Pipelengde: 56cm Patron: Norma Nosler. Står 850m/s v/munning på pakka. Er ikke det at rekylen er så voldsom, men jeg skyter rett og slett mye bedre med mindre rekyl! Skal til Polen så får ikke hatt på demperen.
  3. Hei. Har en rekylbrems fra http://jaktfall.no/produkt/hardy/jaktfa ... ax7mm-14x1 Det kommer en voldsom stikkflamme ut av løpet, er dette normalt? Ble en smule bekymret Flott hvis noen har greie på dette..
  4. TSX 15gram, noen som har ladedata her? Krutt type og hele pakka
  5. Takker og bukker for alle svar og hjelpen Er ikke så lett valg, må vel kanskje starte et sted for så å høste erfaringer. Om pakka med skudd koster 500 eller 1000,- er meg likegyldig, blir brukt en pakke i året. Har kun brukt 6,5 og 3006 tidligere, så blir veldig spennende å prøve 9,3 på hjort og elg. Innbiller meg at man muligens får bedre skuddreaksjon i dyret? Moro blir det
  6. Hehe, virker ikke som swift faller i god smak hos noen
  7. Jeg har ikke felt elg med 9,3 -men ble felt 3 stk her i elgjakta med Oryx 18,5 ingen gjennomskudd. Tror man får prøve swift, må jo være noen her som bruker den kula ?
  8. Hei og takk for svar Oryx er nok et bra valg, men 18,5gram oryx stopper for det meste i elgen, har ved flere anledninger registrert det Tror og håper Swift blir helt perfekt til jobben på hjort og elg. TSX finnes det dårlig med kjøpeammo, har leita etter uten hell. Lapua Naturalis, noen som har erfaringer med den? Kanskje dette er ei god kule til rådyr?
  9. Hei. Er en lykkelig eier av ei ny rifle i 9,3. Driver ikke med lading, så her gjelder kun kjøp! Har søkt å lest på siden her, men blir dessverre ikke klokere. Rifla vil bli brukt til rådyr, hjort og elgjakt. Jeg har ønsker om å bruke Norma sin Swift 18,5gram da jeg er meget fornøyd med 11,7gram i 3006. Men etter en del lesing her får jeg inntrykk av at kulen ikke vill gjøre jobben på mindre dyr som rådyr og hjort pga lav hastighet. Norma har jo sluttet med 16gram ifg Normas hjemmesider. Har sett på Lapua Naturalis som et andre valg, her går vi jo ned til en kulevekt på 14.2gram, men om dette har store betydningen vet ikke jeg. Det som er viktig for meg er at jeg får en sikker gjennomskyting og at dyret stuper så raskt som mulig, det peneste slaktet er jeg ikke ute etter. Er det noen her med erfaring om kalibret og kuler som kan hjelpe meg?
  10. Jeg bruker TSX i 30-06, 150 grain kule ladet med 54 grain N-140 VihtaVuori. Hastigheten ligger på 900 - 910 m/s. Ladningen går veldig bra, storfornøyd Kun felt rådyr og rev med den sålangt, men resultatet ser bra ut Tror 150 grain kula er den mest idelle til kaliber 30. Tvi tvi
  11. Er ikke så lett dette Hva er riktig og hva er galt ? Her jeg jakter kan vi ikke skyte okser mellom 3-7 pigger, om det er riktig eller galt har jeg ikke peiling på. Generelt så har jeg liten kunnskap om dette rundt riktig forvaltning, derfor blir frustrasjonen stor når noe sier at det ene er feil og resten sier at det er riktig. Regner jo med at jegere flest ønsker en sterk stamme og ønsker riktig avskyting. ¨ Får jeg en okse på kvota, hvem okse skal jeg skyte for at dette blir riktig ??
  12. Det folk avgjør selv er jo tydeligvis feil hvis man leser innlegg tilbake.. Hvis jeg får 5 fellinger på hjort, 1 bukk - 1 voksen hudyr - 3 ungdyr/kalv. Dette er vel ikke en usannsynlig tildeling ? Hvem bukk skal jeg skyte? piggbukk? mellomstor ? 10 pigger ? 12 ? Det er jo veldig mange som sier seg sterkt imot felling av hudyr, så jeg skal ikke skyte det dyret av kvoten ? Jeg spør om dette fordi jeg er langt ifra kunnskapsrik når det kommer til dette, og hvis man ser på tidligere innlegg er det mange som er faglært på dette området.
  13. sikkert fordi du ikke har okse på kvota : ) : )
×
×
  • Create New...