Jump to content

gobørsa

Members
  • Posts

    97
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

gobørsa's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

1

Reputation

  1. Jeg har brukt endel Nosler Partition i 7mm. Både i 7mm-08 og 7x57r. Den store fordelen med partition slik jeg ser det er at den fungerer bredt over forskjellige hastigheter. Den er pålitelig både ved skudd på korte hold, hvor den ikke havarerer og sikrer penetrasjon samt at den ekspanderer godt sjøl ved skudd på hold litt over normalen. Det er ei pålitelig kule. Men man bør være klar over litt mer kjøttødeleggelse enn andre alternativer. Man får sjeldent i påsa og sekk.
  2. Hei, Noen som sitter med fornuftig ladedata for 7mm-08 og Barnes ttsx 120gr? Tenkte å bruke URP eller N550.
  3. Noen som vet hvor ekspansjonsvillig Lapua Mega 18,5g er på 200m når hastigheten nærmer seg 500m/s?. Min bekymring ville vært at man styggfort nærmer seg nedre ekspansjonsgrense..
  4. stalks, Etter mye prøving og feiling med mitt 17hmr løp til cz455, så endte jeg opp med å levere det tilbake til forhandler. Jeg fikk aldri løpet til å prestere bedre enn 50mm på 100m. Noe som er for dårlig til mitt bruk. Forhandler hadde forståelse for dette, fikk et nytt 17hmr løp som leverer varene. Så i mitt tilfelle fikk jeg et dårlig løp, det skjer. Mitt tips er å bruke litt tid på å feilsøke og notere litt underveis, og hvis du ikke blir fornøyd så har du noe å slå i bordet med hvis du bestemmer deg for å reklamerer på rifla/løpet. Håper du finner ut av det.
  5. Jeg er fristet til å mene at forskjellene mellom vanlige storviltkalibre i praksis ofte er mindre enn hva mange skal ha det til, gitt at kula er god nok til å trenge gjennom vitale organer. Og at det er andre faktorer som spiller større rolle i "drepeevnen". Men hva vet jeg, jeg er en enkel mann..
  6. Selvfølgelig er det forskjell. Men er forskjellen stor nok til å gjøre en markant forskjell i skuddeffekt, utblødning og sårkanal?
  7. Dette er jo helt latterlig. Det virker jo som om sauer150 tror at en 308win er reine kanon ifht 6,5x55. Jeg har jakta mye med begge kalibre, og har vært fornøyd med begge. Begge gjør jobben med ei god kule. Jeg har aldri sett noe stor forskjell i praksis. Jeg har de siste år benyttet 9,3x62, eneste forskjellen er at dyra tegner bedre for skudd..
  8. Blaser r93 proff med tracking pipe eller 52cm pipe med åpne sikter i kal 8x57. Sett på optikk etter eget ønske
  9. Mener det pleier å være første mandagen i mai, dvs 6mai nå.
  10. Noen som har vært borti at strammeskruene på orginal Blaser sadelmontasje sitter bom fast? Fant ut at jeg måtte stramme til montasjen noe på løpet, siden tilpasningen var blitt noe slakk. Når jeg skal justere strammeskruene så er de umulig å få igang. Dette gjelder begge skruene. Har tilpasset verktøy til jobben, men ser at skruene er passe bløte . Jeg har prøvd å få skruene igang med litt olje, men til ingen nytte.
  11. Tror Gold medallion finnes enda. Landrø har/hadde. Men er nok etpar år siden jeg kjøpte sist.
  12. Et lite tips kan være å prøve Saga maximum sphero tungsten. Lurer på om jeg ikke kjøpte disse på xxl. Brukt de på ender og skogsfugl til nå, og de har hatt upåklagelig effekt så langt. Men i likhet med wingmaster skyter disse også noe trangt i min hagle, selv med sylinder boring. Jeg har brukt 12/70 36gram us4. Som alt annet av brukbar hagleammo, var heller ikke disse billige. Husker ikke helt pris i farta.
  13. 9,3x62 genererer selvsagt noe mer rekyl enn 8x57. Men det er nok ikke store forskjellen i praksis på kulebanen på eksempelvis en 285grs 9,3 og en 196grs 8x57 på 150m.. Evt gå for en Accubond 250grs i 9,3 Uansett, lykke til med valget
  14. At 8x57 er en flott jaktpatron er helt sikkert. Men sier meg enig i siste taler; var jeg deg ville jeg vurdert 9,3x62 igjen. Spesielt når du har et løp i 6,5x55 og ei annen rifle i 308win. Det blir litt "smør på flesk" for min del. Ser at du lader selv også, da er det mulig å starte i den snille enden med 9,3x62 og jobbe seg litt oppover (evt sette på en demper for å få ned rekylen noe). Er ikke Mauser m03 noe tung også? Jeg ville tatt det lille ekstra som 9,3` gir
×
×
  • Create New...