Jump to content

tobbe

Members
  • Posts

    23
  • Joined

  • Last visited

tobbe's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Dette er både riktig og feil med tanke på fjellrypa. Enting jeg stusser over er at spesielt i finnmark så jaktes det mye mindre på fjellrype enn lirype. Likevel så er bestandene i øst-finnmark spesielt godt og vel halvert når det kommer til fjellrype.. Hva som skjer på vest siden er jeg faktisk ikke klar over men kan ikke være all verden der heller.. Om det skulle gå så galt at lirypebestanden ikke blir bedre neste år så mener jeg man bør enten frede jakta for ett eller to år, eller så kan man knappe inn på jakt tiden. F.eks utsette jaktstart en måned og avslutte jakta noen mnd tidligere..
  2. Heisann.. Noen her som har erfaringer med exxo hagler skjenerelt? Pluss og minus sider mottaes med stor takk..
  3. Problemet med leica til småviltjakt etter min mening er vekta. Leica er gjennomsnittlig endel tyngre enn f.eks Swarovski..
  4. Etter og ha blidt provosert som BARE leser av denne tråden har jeg testet haglen med 11 forskjellige patroner i lengder fra 15 til 50 meter, brukte full trangboring og 1/2 med hver enkelt patron på samme lende. Kommer tilbake med full rapport i morgen samt bilder av skiva slik at dere for se hvordan haglesvermen treffer blinken på forskjellige lengder.. Enting kan jeg hvertfall si, er meget glad for at visse umyndige personer ikke jakter i øst-finnmark, for da trur jeg at halve fylket måtte søkt dekning..
  5. Madammen har en sabatti lady jakt lettvekter 12/76. Trur den veier 2.8kg om jeg ikke husker feil. Ho er strålende fornøyd med den pluss at den ser ganske bra ut. Kan absolutt annbefale en slik hagle. Meget behagelig og skyte med pluss at den ikke har mye rekyl til og være så kort/liten
  6. Sjekk villmarksbutikken på jessheim.. Tikka t3 med kikkert og demper til under 10.000
  7. Her er det veldig mye om og men. Du må selv bestemme hvor mye du skal bruke pluss at du må bestemme deg for max vekt på kikkerten.. Ut av det blå vil jeg si pocket kikkertene til Swarovski...
  8. Du trenger ikke vise våpenkort for kjøp av hagle ammo.. Du skal kunn trenge jegeravgiftskortet.. Har kjøpt ammo flere steder i oslo, t.heim, tromsø.. Da har jeg kunn behøvd og ha med meg jegeravgiftskortet... Om du er i databasen allerede, så trenger du faktisk ikke noe mere enn leg. Da dem vil finne avgiftskort nr eller våpenkort nr ditt i databasen..
  9. ...ja da lurer jeg på hva i alle dager er det slags ryper du skal jakte her?! Skybert-ryper?? huff, huff, huff............. Håper det er fjellrypa du skal jakte på, for den mangler det ikke av. Men siden det er litt nedenfor Tanabru, så er det nok mest sannsynlig ikke de du er ute etter. Med mindre du mener Lievlan eller Álggasvárre, så er det ikke fjellrypeterreng litt nedenfor Tanabru. Regner med at han mener fra Màskejohkka til Rusrefjelbma. Var endel jegere i det området i helga. Men ja rett har du. Meget lite lirype her i kommunen nå om dagan. Er fullstendig enig med det du har anntydet tidligere at restriksjoner må til. Slik det er nå og vist det fortsetter slik i 2-3 år til så har vi ikke mere lirype igjen.. Dåg ser det litt bedre ut for fjellrypa da... PS: Muitte atte iit muital gos mis lea ain veahas reivssat ja giironat..
  10. Kan ikke si annet enn at øst finnmark er meget dårlig om dagan. Har jakta i 3 dager nå og sedt i overkant av 30 ryper totalt.. Jakter uten hund, men vanligvis så ser vi ca 60-80 ryper hver eneste dag. Har skutt kvota alle 3 dagene det har jeg, men er mye mindre rype enn tidligere. Hørte også meget lite skudd fra andre jegere rundt om kring. Så nå trur jeg at jeg skal vente med rypejakta til midten av oktober før man igjen setter igang noen dagers jakt..
  11. Heisann. Ser du har fått mangen gode svar her. Skal du ha tregulv så er det laminat som er det mest slitesterke over 10 år.. Men om laminat er fint over lengere vet jeg nå ikke. Husk at laminat er meget dødt materiale kontra parkett. Så om du ahr råd/vil bruke litt peng så hadde jeg satset på khärs sin exclusive parkett som tåler opptill 4 slipinger. Disse bør du klare og skaffe til ca 600kr kvadraten.. Har lagt endel khärs parkett di siste 4 årene og med småbarn og hunder i huset så sliper kunden golvet etter 6-7 år vil jeg tippe.. En annen ting du kan vurdere er selvsagt ships golv, men da er vi en annen prisklasse..
  12. Dette er intr.. Leste akkurat i en annen tråd her inne om sjøfuglejakta.. Der er maaaaange uenige om hvilke skudd man skal bruke.. Men en ting er jeg enig i, man skal teste ammo selv og finne det man liker best. Mange jeg jakter med sier at di kunn bruker stål da det danner et meget fint skuddbilde samt at det dreper effektivt på inntil 20meters hold. Noen sier di kunn bruker wismuth/bismuth.. Mens andre igjen sier at di kunn bruker tungsten da det dreper mye bedre osv osv.. Før noen skriker ut om noe som helst om ammo, så vil jeg annbefale og teste mot skive først på 10-15-20-25meter med forskjellige patroner. Da ser man hva som går bra til sin egen hagle.. Ingen skal komme og fortelle meg at stål ikke dreper på 15-20 meters hold med klokkeklart treff..
  13. kor du skal jakte? Har du årdna med transport evt? Ja vi leier bil i kirkenes, har samma rutine hvert år. Er du lokal og kan ordne med transport kan vi sikkert få til en avtale alle vil være fornøyde med Jakter litt lenger ned enn tana bru Nei jeg var i kirkenes og hentet noen karer nå.. Var transport fra kirkenes til tana jeg mente. Transport av utstyr er det vel ikke mange som driver med regner jeg med? Samt at det må være åpne atv løyper i området for og kunne kjøre.. Dere skal vel opp maskejohka? eller ennå lenger ned dalen?
  14. Annbefaler og bruke tungsten.. Har brukt endel impact sine tungsten matrix patroner.. Har funket meget bra. Disse koster 399 for 25stk.
×
×
  • Create New...