Jump to content

Sin12kal

Members
  • Posts

    398
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Sin12kal's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

28

Reputation

  1. Ikke en grei hendelse overhodet.
  2. Hvor har du fått tak i flytende lokkefugler av skarv? Hadde en forøvrig en formiddagsøkt idag tidlig. Det var noen fugl på vingene fra 07-09 men dog ingen skudd løsnet. Hadde et par på skuddhold men lå en båt lenger inn i fjæra derfor ble skudd holdt igjen. Dabbet av utover og vi ga oss i halv 12 tiden. Knallfint vær og lite vind.
  3. Det ble et liten tur søndag i Åseral, Agder. Et veldig lite område gikk vi på stykker. 1 orrhane og 1 orrhøne ble med i sekken.
  4. Bare en fordel med flere forskjellige. Mer trygghet. Skarv kan du se på tegninger av på google vil jeg tro. Har selv skjært ut noen skarver av finerplater. Du kan også kjøpe noen i neopren på nett.
  5. Årets post dersom noen skal ut å jakte litt skogsfugl. Legg ut bilder og historier. Hvordan er ditt område?
  6. Hei Litt hypotetisk spørsmål dersom man leier et jaktterreng kan man da gi en eller flere andre personer rett til å jakte i terrenget uten at grunneier kan legge seg opp i dette?
  7. Forrige helg ble en bra helg på jakt. Mye snø i terrenget, men også mye spor. Det ble meldt om rimelig ferske spor, og drit som lå oppå snøen. Etter en meget kort los viste to dyr seg frem for ene posten, og en bukk i bakken ble et faktum. Bukken hadde felt gevir nylig. Dagen etter var vi i samme terreng på nytt. Vi startet i øvre del av terrenget og det ble konstatert ferske spor rimelig kjapt. Bikkja i los rett ut av terrenget, men det skulle vise seg å være mer dyr i vårt terreng enda. Enda en bukk dukket opp hos en post og gikk i bakken. Etter dette skulle vi ta et lite jag i nedre del av terrenget. Bikkja var langt unna, og en mann ble sendt avgårde for å koble. Vi andre postet opp, tre jagere startet drevet og meldte om mye spor, noen ferskere enn andre. Det var godt en liten stund da mann med hund kom tilbake langs veien og meldte om at han sto og kikket på ei geit med et kje i en åpen hogstflate. Suste litt rundt etter disse dyrene men de forsvant like fort som de dukket opp. Det ble da til at jagere skulle jage ut siste del. En post meldte ifra om et dyr som gikk mellom oss. Han nevnte at jeg muligens kom til å få det i fanget, så jeg spente meg godt opp, og ikke lenge etterpå kom et lite bukkekje hoppende rolig opp mot min post. På ca 15 meter plystret jeg, samtidig som jeg sendte avgårde en haglesverm med varmt bly. Pang! Rett ned! Så er vi over til siste dagen for i år. Gjennom et lite terreng hvor det ble observert tre dyr, men kom aldri frem til postrekkene. På nytt inn i neste hei, hvor det etter en kort los falt en bukk. Godt, kort gjennomført. Denne høsten startet litt trått med en del uflaks med dyr som snek seg gjennom postrekker, men utover høsten klaffet det bra. Totalt 8 dyr ble felt i våre terreng som det jaktes i. God avskytning med 1 geit, 5 bukker, 2 kje. Undertegnede hadde en grov bom på rev på ca 5 meters hold tidlig i jakta. God jul til alle, og takk for gode historier utover høsten
  8. Idag var vi en god gjeng ute på rådyrjakt. I første terrenget vi var innom var det tomt. Neste terreng skulle vise seg å bli langt mer spennende da det ble meldt om ferske rådyrspor inn i terrenget. Etter en god stund smalt det fra ene posten og det ble meldt om bukk i bakken. Losen gikk ut av terrenget men kom i retur og da ramlet det enda en bukk.
  9. Jeg har siklet kolbe og forskjefte. Forsøkt å dampe ut noen småskader som absolutt har blitt bedre. Jeg dro over stokken med vann så da må jeg vel gå på med pussing. Er vel en fordel å pusse med ikke for fint papir før jeg starter med olje slik at oljen trekker godt inn i treverket. Eller skal jeg starte med fint papir med en gang? Har 400 og 600 papir liggende. Blir det for fint? Har også bestilt et CCL oil sett.
  10. Veldig bra Har du forsøkt å dampe med strykejern som blir nevnt i tråden? Når i prosessen skal enn gjøre det?
  11. Har lest en del i tråden, men mye å gå gjennom 29 sider dersom man skal lete etter alt så prøver heller på spørsmål her. Holder på med en haglestokk, men litt usikker på fremgangsmåte. Det finnes vel sikkert forskjellige måter å gjøre det på. Har siklet av kolben. Hva er steg videre i prosessen? Pusse over kolben med sandpapir tørt? Eller dynke kolben i vann for å fibre til å reise seg, for så å pusse? Olje et lag? Og så pusse for porefylling? Noen som har litt erfaring som vil dele litt fremgangsmåte?
  12. Det ble en liten tur på rådyrjakt idag. I første drev var det ei singel geit som passerte 4 poster uten av det ble løsnet noen skudd. Dyret kom til min post rett før losen gikk litt brått og uventet på kort hold med litt fart så ble bare å kikke der det hoppet forbi meg. Et par runder i terrenget før dyret fant det for godt å stikke ifra oss. Prøvde et par smådrev videre etterpå, men var rimelig tomt for dyr i de. Håper på nye sjanser neste helg.
×
×
  • Create New...