Jump to content

jmosbakk

Members
  • Posts

    1,978
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    20

jmosbakk last won the day on June 8 2023

jmosbakk had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

jmosbakk's Achievements

Veteran

Veteran (13/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • Very Popular Rare
  • First Post

Recent Badges

721

Reputation

  1. jmosbakk

    Tikkaklubben

    Rafdal begynte å importere Wildcat etter å ha sett et av mine skjefter faktisk, så ja, det er en av de typene han selger. Tror kanskje han fortsatt driver med HT/Bansner i tillegg. Skjeftet koster ca 5500kr ferdig levert. Da mangler det sparkling, pussing, bedding og lakkering. Jeg gjør dette selv så aner ikke hva det koster.
  2. Det finnes eksempler på at Sierra Varminter ikke eksploderer også. Skøyt ei kråke for et par år siden med 85gr HP. V0 rundt 1100m/s, skuddavstand ca 65m. Ikke ei eneste fjær i lufta. Måtte sjekke hva som hadde skjedd og der var det blyanthull på to plasser gitt. Jeg tok også en rev med samme kule og fart og omtrent samme avstand, den ble delt i to. Har også skutt et par kråkefugler med 80gr SMK i relativt bedagelig hastighet og et par med 53gr SMK i rundt 900m/s. De blir veldig døde, men effekten kan ikke sammenlignes med f.eks. 53gr V-MAX i 1000m/s. Til kråker så er 77gr matchkule grei skuring, men hvis du bruker den på rev så ordner du deg mer trøbbel enn nødvendig. Den 15. juli så kan du prøve baneladninga di på et par kråker for å se hva du synes. Jeg har en mistanke om at du ender opp med å forkaste den kula til rev.
  3. Denne håper jeg du kan utdype en smule. Akkurat hva er det som gjør at 30-06 ikke kvalifiserer til å være en "ordentlig patron"? Du tar absolutt ikke feil angående bruktpriser på 30-06, men det er vel ikke det som gjør den uordentlig?
  4. VX3HD 3,5-10x40 og en JD184 på tuppen.
  5. Har vært i tilsvarende situasjon. Hyggelig dame som ringte og sa at hun ikke kunne godkjenne alle søknadene pga antall. Ble enige om at jeg sendte bilde av gjenpart av våpensøknad som bevis på salg, godkjent, case closed.
  6. Børsa begynner vel omsider å ta form. Lett, greit balansert, presis nok. Alt i alt så skal jeg få den til å funke til det meste.
  7. Har hatt tre stk R8 i fem forskjellige konfigurasjoner hva gjelder stokk og pipe. På generelt grunnlag så er, etter mitt syn, børsa for klumpete, tung og dårlig balansert med std pipe. Med pro eller success stokk og matchpipe så er den vesentlig bedre. Med KKC og matchpipe så er den veldig god til jaktfeltskyting. Den beste konfigurasjonen til jakt, etter min mening, er ukappet std pipe og karbonstokk. Totalvekt på 2840g, da med 6,5mm hull i pipa. Fortsatt ikke bra balansert, men brukbart. Og ja, uhensiktsmessig dyrt. @Polardego nevner ei kurant jaktbørse. Rundt 17-18000kr hvis man kjøper ny T3x og stokk fra Wildcat. En Sako 85 med Hardy karbonstokk til nesten 40k gjør ikke noe som helst annet, og det vet@M67 også. Bruktmarkedet bugner av gode kjøp hvis man følger med litt. Tikka M595 i 308w dukker opp med ujevne mellomrom. Få tilpasset en Wildcat og du har ei god børse med fornuftig vekt til rundt 12000kr. Remington Seven er nevnt. Jeg klarer ikke helt å like de amerikanske børsene, men det var absolutt ikke noe å utsette på den Seven XCR jeg hadde. Kompakt og kurant. Den hadde også Wildcat. CG 1900 virker det som folk har fått opp øya for. Og det skjønner jeg. En sånn i 308 med komposittstokk er også et meget brukbart alternativ hvis man kommer over en som ikke er orientert i bruktmarkedet. Spørsmålet blir om du skal jåle deg, eller om du skal ha et verktøy? Og jeg har full forståelse hvis det frister å bare kjøpe noe som er ferdig fremfor å må innom børsemaker. Jeg liker å jåle meg med K95, men der er det eiergleden som styrer, i hvert fall ikke sunn fornuft.
  8. Jeg tror det heter parallaksejustering? Den du har blinka deg ut er et godt alternativ. Det ligger/lå en på finn nylig. Har ikke fulgt med på om den er solgt så kan være verdt å sjekke. Leupold har flere modeller som passer til bruken du skisserer. VX3HD 4,5-14x40 har åpent tårn på høyde og fås med parallaksejustering. Hvis du ikke er redd for å bruke litt penger så vil stort sett alltid March 3-42x42 komme opp som et alternativ. Kostbart, men veldig bra på alle måter. Jeg er forøvrig mer og mer fristet av en fast 6x42. Til trening og jakt på 50-70m så holder det lenge med 6x forstørring.
  9. Jeg husker ikke de tallene og det var før jeg begynte å notere ned ting jeg veier, men jeg tror ikke det er skivebom å anta at den veide maks 200g mer enn en std R93 pro. Mulig @vannebo har mer tallmateriale.
  10. R93 med KKC er nok den børsa jeg har vært mest fornøyd med. Aldri blitt helt kompis med R8. Om du går for Blaser eller hva som helst annet med kort pipe bunner vel bare ut i smak og behag. Kompakt blir det uansett. Spørsmålet er om du ønsker kompakt eller dyrt og kompakt.
  11. Hvis man tar utgangspunkt i hjemmerulla ammunisjon så er ikke 6,5x55 med en eller annen scenar foran en liten dæsj N110 helt ute. Rekyl som en 223, flyvedyktig kule og fin fart til matvilt. Presisjon finner man som regel nok av:
  12. jmosbakk

    Tikkaklubben

    Hvis den kan bestilles så er det ikke så verst pris altså. Støtter forøvrig uansett teorien til @Ei tohi varjata om lokkepriser, men det spiller ingen rolle om man vet hva man skal ha. Den siste du linker har kortere skjefte og pipe samt at den er gjenget for demper.
  13. jmosbakk

    Tikkaklubben

    Er vel ikke på lager hos XXL så kan være gammel pris også. Rart å si skrive det, men 10k er vel ansett som billig for en T3x nå for tiden. Er ikke SÅ lenge siden at man fant de jevnlig på tilbud til rundt 8k.
  14. Montasjen veier ofte 200-250g. Du ender på samme vekt med en R8 som du gjorde med 202 tipper jeg. Fordelen med R8 kontra 202 er totallengde og bombesikkert system for deling/demontering uten treffpunktforandring. Oppspenner er ikke et valid argument da det finnes å få kjøpt til 202. Når det er sagt, Ultimate med justering både her og der skulle jeg klart å blitt god kompis med.
×
×
  • Create New...