Jump to content

mortyb

Members
  • Posts

    1
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

187 profile views

mortyb's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Fått tildelt 2 bukkekort i ullensvang, aldri satt mine bein på hardangervidda. Leser på nett at man nærmest er avhengig av transport for å komme inn i terrenget, og hvertfall ut om man skulle ende opp med to dyr. Noen som har erfaring fra området? Btw. Er trekninga fra statskog gjort? Håpet var jo dovrefjell.
  2. Kjøpte swarovski sin 8x ifjor for å komplettere min "ordentlige" kikkert. Tenkte bruke den på jakt hvor kikkert ikke er livsnødvendig. Ble latterlig imponert over kikkerten i dagslys, kommer til å få bli med på mye jakt. Føler størrelsen er riktig for å få ordentligkikkert-følelse. I tillegg er den liten nok til å være med uansett.
  3. Får nesten melde meg inn i klubben med en nyinnkjøpt R8 lux. Gikk mange runder før jeg klarte å bestemme meg. Jaja. Prøvde den for første gang på lørdag og overlevde, var faktisk ganske god å skyte med, ikke kom sluttstykket gjennom hodet mitt, og ei heller fikk jeg klikk, til tross for litt knotete ladegrep til tider. Så en del spørsmål: 1: Forholdvis pen stokk på denne, litt usikker på hvordan jeg kan bevare denne best mulig. Har pløyd gjennom wood workshoptråden, men følte liksom ikke at jeg fant svaret på hvordan jeg best vedlikeholder og bevarer en ny fin stokk. Hva anbefales? 2: Hvor ofte må man avfette blokka løpet ligger ann på og montasjesporene til kikkert? rødsprit, funker det? 3: Kjørte gjennom bore foam etter skyting på lørdag. Greit? Er det spesielle hensyn man bør ta ift. puss siden sluttstykket låser i løpet? 4: Anbefaling av olje til bruk på glideflatene på sluttstykket? 5: Er ett bittelite klikk når jeg spenner børsa, Høres ut som det er tennfjæra som lager denne lyden. Trur ikke noen rev vil høre det og bry seg. men jeg hører det. Går det ann å bli kvitt denne lyden? Håper dere Blasereiere kan gi noen gode svar på dette
  4. Takker La den honningsdrukna bomullsgreia mot lemmen. Måren har bomull i munnen, så han rakk å få seg en smak. Knallartig. Bør man flytte fella, eller er det gode muligheter for flere mår på samma plassen? Trur kanskje det ikke er gamle karen som har gått i. ca. 70cm og 1400gram. kanskje to-treåring? Trur muligens den går til utstopping.
  5. Da har jeg fått min første mår!! Var å plukka den ned etter jobb idag. Skal legge onn bilde seinere. Takker for alle tipsa jeg fikk, spesielt takk til deg tess. Hadde ikke pussegarn hjemme, så kokte honning å lot det trekke inn i bomull. La i det igår. Hadde fått flere bilder av måren på mandagskvelden. Det snodige var at det ikka var ett bilde av han fra igårkveld/natt. Må ha gått rett i fella før kamera rakk å løse ut. Mulig han har mannet seg opp i tre uker for å tørre å stikke hode inn til godlukta. Slaget ser ut til å være perfekt. Trur det er en hannmår. veier ca. 1400gram. Ganske stor gul flekk på halsen. Fine tenner. Arti måtte slite litt for å få den. Men gud hvor deilig det var å se halen henge der idag!
  6. Har pr. dags dato tilgang på kun to syningfeller. Men vurderer prøve en slik ihjälfelle. Har hatt fella montert "normalt" å. med hulle rett ned. Ble kun foring av mår det å gitt. Hadde fella på oppgangstokken, men da følte jeg musa ble verre til å ta åtet. Driver på i akershus. Ser ut som det er litt mår her da. har fått masse bilder. Kan jo være den samma selvfølgelig. Fruen lurer på om det er dumt med honning på oppgangstokken, blir kanskje måren for mett før den kommer til fella? Blitt helt besatt av å få meg en mår.. Fungerer nesten ikke i dagliglivet for tida
  7. Pussegarn? hva er det? Har satt tampongen på knaggen Og har en halv fiken som ligger på lemmet Og deisa på med honning iblandet fiken og aniskrydder i åtekammeret, samt inngangen. gjorde dette igår. så han virker å være ganske rask med å ta godsakene jeg forer han med. Blir norges feiteste mår tilslutt han der! BTW: ser oppsettet greit ut? fella henger med utgangen vannrett ut ca. 20cm over oppgangstokke, ca. 1.7 meter oppi ei gran.
  8. Hallo folkens. Spurte for ikke lenge siden om tips til en mår som nekter å gå i fella mi. Har to syning ute ladd med tampong med fiken, aniskrydder og honning. Etter råd har jeg flytta litt på fella, samt justert oppsettet litt. Var å henta viltkamera idag. å fikk nok ett sjokk. Måren har vel mer eller mindre hodet i fella, men ikke langt nok inn.... Har smurt honning på oppgangstokken, den har han sleiket vekk, og honning i inngangen, som han har spist. Hva er neste steg? ser syning får en del tyn her. Burde jeg kjøpe ihjalfella? Her er bilde av rakkeren
  9. Takker for tips Tenker jeg setter fella på en oppgangstokken imorgen. Så får vi se hva som skjer da. Hvis fella lukter skummelt, da må den renses? Hva renser man den med? Ble fortalt at syningfella ikke trengte dye, så har ikke drevet med noe sånt. Den har hengt i skogen siden september. Spennende greier dette her. Føler jeg begynner å få dårlig tid på å fange en mår
  10. Da har jeg igjen vært å sjekka mine to syningfeller, ingen mår. Tok med minnebrikken på kameraet, måren har igjen vært på oppgangstokken uten å gå i. Noen tips anyone? Tampong med honning, fiken og anisfrø som åte. Fella henger 1.5m oppe i treet, oppgangstokken står ca. 20cm under inngangshullet. Leste på fangstutstyr.no at man kunne montere syningfella med ståltråd, så hullet peker ut og ikke ned. Vil dette ha noe for seg? Trenger tips her altså. Vil ha en mår!
  11. Hallo godtfolk. Er ganske fersk i fangstfaget, har jakta stort og smått i alle år, men har iår blitt besatt av å få meg en mår. Har satt opp 2 syningfeller ladet med fiken og honning. Har igår etterfylt med tamponger kokt i honning, fiken og anis. Var og sjekket idag, men ingenting. Tok med minnekortet til ene viltkamera, og til min store overaskele var det ca. 15 bilder av en mår som koser seg glugg ihjel med å sleike honning fra oppgangstokken, 10-20cm unna felleåpningen koser han seg max! Bildene ble tatt på mandag. Og selvfølgelig: igår flytta jeg fella der aktiviteten hadde vært, hadde ikke trua på plassen Satte fella ca. 100meter unna. Hva gjør jeg nå? Flytter fella tilbake? Liker ikke måren lukta av fella mi? Er det ugunstig med for mye anis i tamponeng, sterk lukt?(og hva er for mye..?)Og bør man unngå sjekke fella daglig?(går ikke helt innpå, 5 meter unna) Alt av tips mottas med takk Ellers må jeg takke for all kunnskapen folk deler her på kammeret. Prøver å legge ut ett bilde av frekkasen fra mandag:
  12. Joda, enig i det. Forskriftene tilsier at man skal sette fella i minimumhøyde osv. Enkelt å forholde seg til. Men forskriftene sier vel og at fella skal settes slik at den kun fanger arten fella er tiltenkt til. Hvis folk/bikkjer går i fella da, så har man i bunn og grunn brutt regelverket. Er jo folk overalt. Bare slå på nrk å se "der ingen kunne tru at nokon kunne bu"
  13. Slenger inn en bump her i håp om at noen av de erfarne fangstmennene kan svare på dette. er selv ganske ny i gamet, og har hengt opp ett par syningfeller i skogen. De henger i ett utilgjengelig område hvor folk ikke ferdes. Men det er jo nok av turgåere i området. Skulle noen ta en avstikker og inn i svarte skauen for så å stikke fingrene inn i fella, hva skjer? Nå er fellene satt slik at jeg sliter med å finne de selv.
×
×
  • Create New...