Jump to content

Erisag

Members
  • Posts

    0
  • Joined

  • Last visited

Erisag's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Nettopp betalt avgift for medlemskap. Vilauddens Frid er navnet. Mor Vilauddens Herja og far Vilauddens Zigmund. Regner med at det blir noen poster etter hvert om både eier og hund. Har nok mye å lære begge to!
  2. Hei Da har jeg nettopp kommet hjem fra Falun med valp fra Vilauddens Kennel. Takk til Peter og Marie for en hyggelig hundeprat. Blir en utrolig spennende tid fremover. Gleder meg allerede til de første forsiktige slippene til høsten.
  3. Erisag

    ammo

    Til hare benytter jeg stort sett nr 5. Legger noen ganger inn litt grøvre saker når jeg går igjennom områder med storfugl. Tror egentlig det meste vil fungere.
  4. Jeg jakter selv med en kraftig (noe overvektig) og kortbeint beagle, så at den skal få tak i en normal hare nå før jakta starter ser jeg på som helt umulig. Har dog opplevd at den ved en anledning har tatt igjen en bitteliten hare første jakthelga. Hunden var da i vesentlig bedre form... Det gikk bra med haren, da min hund ikke biter i noen ting. Selv om det er mindre sannsynlig at hunden får tak i en liten hare i november enn i august, så blir hareunger født nesten året rundt, så å garantere for at bikkja ikke skal få tak en liten ulldott er bortimot umulig. Der hvor jeg jakter blir minimum 3 uker av jakten spolert av elgjakt, så turene i august er en viktig del av min hare-høst. Hadde jeg opplevd at hunden ved gjentatte ganger hadde tatt igjen haren i august, ville jeg selvfølgelig ha utsatt slippet av hunden.
  5. Kveldstur i dag, med uttak kl 1830. Hunden fikk holde på i ca 1,5 time før jeg koblet. Overraskende bra til å være en gammel hund uten særlig trening. Hadde haren på "post" to ganger. Gleder meg til alvoret starter den 10. Bruker stort sett 5'ere i min 20 kaliber til harejakt.
  6. Kom meg ut på søndag selv. En kort los på 35 minutter, haren på post og alt i skjønneste orden. Nå gjelder det å få trent litt mer før det braker løs den 10 sept. Hvordan er bestanden av hare rundt omkring?
  7. Jakttur i Ljørdalen (Trysil) denne helga. Resultatet ble en liten ung-hare på søndags morgenen. Virket som det var bra med hare på det området vi jaktet. Haren trykte hardt og var vanskelig å få ut, men du så gøy når den endelig tok beina fatt. Interessant å jakte i mer åpne områder hvor man ser mer av hvordan hunden jobber, samt hvordan haren beveger seg i losen. Nå er det dessverre opphold i jakta i Odalen, pga av elgjakta. Kanskje vi tar en ny tur til nordover til Ljørdalen? Usedvanlig gode forekomster av tyrived der oppe! Skitt jakt til alle sammen! Odalsjeger
  8. Da er de første helgene med harajakt over. Lurte på hva folk synes om harebestanden rundt omkring. Jakter selv i Sør-Odal (hedmark) og der virker det som om bestanden er relativt god. Har riktignok hatt problemer med å finne harabeitinger de dagene jeg har vært ute. Det har vært noe regn og relativt fuktig værtype. Er det noe feil med nesa til beaglen min, eller er det flere som har problemer med å finne nattbeitinger? De harene vi har sett og hatt los på har vært hareunger fra i sommer. Det har vært flere tilfeller hvor vi har fått ut hare, uten at hunden har hatt "fot" i forkant. Forøvrig fine forhold for kaffe og flesk! Odalsjeger
×
×
  • Create New...