Jump to content

Daniel-N

Members
  • Posts

    86
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Daniel-N's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. http://www.garnbua.no/products/taukniv- ... victorinox Ingen over, ingen ved siden. Må lage deg slire sjøl.
  2. http://www.nordskog.com/doc//Test%20Bro ... 0Light.pdf For tung? Ligger vel på 2,8-2.9
  3. Jeg har også det inntrykket at mange bruker hunden til mye mer enn fugl. Men hva gjør de i Sverige og andre land som ikke blir gjort i Norge? Har de andre prøver? Edit: Fant denne linken http://www.vorsteh.se/Filer/Regler-fulb ... -01-01.pdf Dette så jo veldig bra ut.
  4. Hva gjøres egentlig for å bevare denne allsidigheten? Kan hundene dokumenteres på noe annet enn fugl? Bare nysgjerrig. Det er jo vanlig å tenke vorsteh når man ønsker allsidige hunder. Men blir denne egenskapen ivaretatt i avlen på en god måte?
  5. https://www.youtube.com/channel/UC2RfBm ... 6KnXoTvR5Q Nå er riktignok denne karen en meget habil hundefører med lang erfaring. Men noe må jo ligge i hundene også. Grunnen til at jeg fortsetter å skrive her er egentlig pga framtidige søk hos folk som ønsker info om laikaene. Så slipper de å bli villedet til å tro at det ikke er jakthunder. For det er de.
  6. Det du skriver her viser bare at din kjennskap til laikarasene ikke er så veldig stor. Har du felt fugl, etter arbeid fra en Laika? Eller kjenner du andre, som gjør det? Vet at rasen er brukt allsidig og er gammel, som Buhunden. Grunn til at jeg trakk frem Buhund, var ditt ønske om en spisshund. Men tror du Laikan kan konkurere med fuglehunder, på fugl? Og de rasene jeg nevner, kan spore. Så hvis du (eller andre) absulutt ønsker en allsidig hund, mener jeg fremdeles at dere velger feil. Alle hunder kan jage vilt og jage opp fugl, ikke bare jakthunder. Men skal du jakte på fugl, er det en av to effektive metoder. Enten må den jakte som en stående fuglehund, med stand og reis og forhåpentlig RIOS. Den andre er, at hunden må jobbe som en støtende fuglehund - INNENFOR skuddhold! Og det er vel her, problemet til laikane kommer inn. Ikke umulig, men trolig veldig vanskelig. Du glemmer den tredje metoden og det er treskjelleren. En treskjeller markerer fugl eller annet vilt (mår, ekorn) i trær. Deretter smyger jegeren seg opp mot hunden og skyter viltet i treet. Og ja, det er mange som bruker laika til dette formålet. De stilles også på jaktprøver for treskjellende hunder. I Norge fins ikke egne jaktprøver for laika på fugl, men man kan stille på spetsprøvene. Nå har jeg laika selv og er derfor ikke objektiv i denne saken. Men du sprer falske opplysninger, og det irriterer meg litt. Jeg anbefaler deg å lese deg opp på laikaen. Ta deg en tur på laikaklubben sine sider, eventuelt noen av gruppene som ligger på facebook. Da skal du nok få se at laikaen ER den rette hunden i dette tilfellet, og at TS har gjort et kjempevalg. Usikker på om du sier her at laikaen ikke kan spore. Det tror jeg nok ikke du gjør, men hvis du gjør det er det isåfall feil.
  7. Yees! Endelig er en ny mårfangst-tråd i gang! Fikk dye i posten idag. Fellene fra USA er på vei. Litt seint å dye nå kanskje, men sånn er det bare. Går nok bra allikevel. Nye områder i nytt fylke i år, så det blir spennende å se. I år skal jeg også prøve luktestoff. Det blir moro. Åtemessig blir det likt fjoråret. Kjøttrester, karbis, pølse og honning. Lakse- og ørrethoder. Alt dette fikk jeg mår på ifjor. Forer dere inn? Det rekker nok ikke jeg.. Fikk mår på feller etter en og to uker ifjor, så behovet er kanskje ikke så voldsomt stort?
  8. Har også hørt mye skremmende fra villreinfjellet denne sesongen.. Noen kjenninger av meg fikk ei kule over hodet av en som bomma på en rein. Ikke nok med at han bomma, men han skøyt opp mot en bakketopp helt tydelig uten sikker bakgrunn.. Skremmende! Unnskyldninga? Han lå så dårlig på en stein, og sklei idet han skulle trekke av. Med slike holdninger er det ikke rart det smeller.. Heldigvis (forhåpentligvis) skjer ikke akkurat dette så ofte. Men det holder at det skjer en gang.
  9. http://web2.nkk.no/no/arrangor+_frivill ... FRHY14.ips
  10. Ja. Man blir litt forvirret fordi området herer Snøhetta villreinområde, mens statsalmennningen heter Dalsida øst/vest. Snøhetta villreinområde er nok litt større og inneholder flere områder, men skal du jakte i Dalsida skal du jakte på snøhetta-rein. Slik jeg har skjønt det ihvertfall.
  11. Hei! Er forholdsvis nyinnflyttet til Ålesund. Det eneste skytetilbudet jeg har benyttet meg av hittil er DFS-banen i Olsvika. Men jeg savner å skyte på løpende elg. Noen som har tips til nærmeste bane som kan tilby dette? Ellers kunne jeg godt tenkt meg å vite hvor det fins gode haglebaner. Gjerne med muligheter for andre kastevinkler enn bare trap og skeet. Ikke at jeg skyter så bra at trap blir lett, men det blir litt mer relevant for meg å skyte sporting (er det ikke det det heter?) opp mot jakta. Takknemlig for alle tips!
  12. Jeg blir alltid glad når jeg ser at du har oppdatert, for det er så og si alltid en interessant oppdatering. Og når jeg så du oppdaterte idag skjønte jeg ihvertfall at det var interessant, siden båndtvangen er over. Moro å se at hunen jobber så bra! Virker jo som du kunne hatt sekken full av fugl om du ville/kunne jaktet. Fortsett det gode arbeidet. Dette er en av mine favoritt-tråder på forumet, og jeg gleder meg til film!
  13. Gratulerer! Blir nok en og annen elg for denne! Flott rase.
  14. Daniel-N

    Laika

    Lite som skjer i denne tråden nå! Får vel melde meg på med ØSL Luna på snart 6 måneder. Nå om dagen går det i blodsportrening. Hadde henne med etter mink her om dagen. Ble full los under steinene. Fikk ikke tak i minken, og fikk heller ikke skutt den. Satte opp noen feller, og den satt etter 2 dager. Er mange igjen enda, så blir moro å se framover. Hunden var selvfølgelig i langline når vi holdt på, så det ble litt vanskelig for henne å følge etter minken.
  15. Fikk en liten en her om dagen. Ungene er ute her på Sunnmøre iallefall. Hadde med bikkja der i langline når jeg satte ut fellene, og hun ble helt vill. Ingen tvil om at der er mye mink der inne!
×
×
  • Create New...