Jump to content

Jabb

Members
  • Posts

    253
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Jabb's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Jeg har selv gård og er grunneier. Jeg pleier å treningsskyte nå og da - noen ganger kan det gå flere måneder mellom hver gang jeg skyter. Det skytes både på lerduer ut mot havet og med rifle på pappskiver på jordene mine - Det jaktes også rev, kråke, ravn o.l. Første gang jeg skulle skyte lerduer for noen år siden, ringte jeg politiet på 02800 og ga beskjed. Det var hyggelige folk i andre enden som noterte ned aktiviteten, men det virket som det ikke var så vanlig at folk ringte inn å ga beskjed om treningsskyting. Jeg gjorde det mest fordi jeg nylig hadde kjøpt gården og ikke kjente alle naboer og de kjente ikke meg (det bor ca 100 stk innenfor en radius av 1000 meter). Alt gikk smertefritt! Etter dette har jeg latt være å gi beskjed og det har aldri vært noen problemer - Folk er vant med at det kan smelle litt, og ingen hever et øyebryn. Jeg passer selvfølgelig på å ikke skyte dag etter dag etter dag for å unngå å irritere folk. Jeg bruker også lyddemper på alle riflene. Når jeg skyter hagle skyter jeg opptil 250 skudd i løpet av økten. Det er jo flere bønder rundt meg også og ei kappsag som står og går i time etter time, og haner som galer i tide og utide, oppfatter jeg som verre enn både hagle og riflesmell. Mitt tips er derfor hvis en er usikker. Ring politiet første gang, og fortell at du har grunneieres tillatelse og at du informerer i fall noen skulle være bekymret og ringe dem. 2. gang det skal skytes kan du vurdere å ringe politiet. 3. gang hatt jeg latt vær å ringe - jeg regner med at folk og politiet har vent seg til aktiviteten nå..
  2. Jeg trenger også et magasin til denne riflen, så hvis noen vet om et, så ta kontakt. Mange takk! Jabb
  3. Det er nok til en US Carabine, ja.. Takk for svar!
  4. Som tittelen sier: Hvilket sluttstykke er dette?
  5. Dette verktøyet er ALTFOR stort og kraftig. Du trenger en liten momentnøkkel med 1/4" firkant hellet bits innfesting.
  6. 15-25 in/lbs (Blir ca 1.8-2.8 NM) alt etter hvilke ringer som brukes.
  7. Er dette en spøk? Flattskytende sikter?? jaja, Tasco er stort sett ræl og skal du ha budsjett sikte med justerbare tårn (mil/mil) ville jeg anbefalt Vortex Viper PST.
  8. Det står ei ny Browning BPS 10 Stalker hos Jaktdepotet på Fauske. Den har sort syntet stokk. Bilde:
  9. Her er video av ei rifle i 45-100 (vistnok) som brukes på langt hold - Imponerende krumbaneskyting med åpne sikter og ruslebiff kaliber:
  10. Rattata som hunden til Lucky Luke - borger for gode skyteferdigheter hos eieren
  11. Jabb

    Factory crimp

    Jeg klemmer (krymper) tilbake den lille trompetformen som lages for å forenkle kuleisettet - Jeg klemmer den helt tilbake og "litt" til.. Har sett ekstreme tilfeller av krymping på pistolammunisjon hvor kula har flushet hylsen (all kant var borte), uten at det hadde noe å si på funksjoneringen (9x19).
  12. Låskasse uten skjefte er ikke listet opp i listen til Norma..
  13. Har aldri hatt problemer med å sende ammunisjon i original eller uoriginal emballasje oppi en vanlig bag - dette gjelder både SAS og Norwegian.
  14. 2 våpen i den kofferten er ikke noe problem..verken størrelsesmessig eller flymessig.
×
×
  • Create New...