Jump to content

All content last two weeks

Showing all content posted in for the last 14 days.

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Det går på et vis det også, men det er som regel mer trøbbel å få våpenet til å virke slik det skal. Dette blir egentlig samme problem for alle våpen med gasstapping. En av de nye dillene i sørstatene er AR pistoler med 7-10" løp i .300 AAC Blackout for bruk til jakt. Utfordringen er å få våpenet til å fungere både med overlyds og brems såvel som underlyds og demper.
 3. Ikke kjøp denne selvanviseren fra Jaktdepoet

  Forbrukerrådet velger vel selv hvilke saker som skal prioriteres/ brukes tid på?
 4. Today
 5. Knivstål FAQ

  Er nok sannsynlig at det er 1.1248, som tilsvarer C75S/AISI 1075. Dette stålet inneholder mer karbon enn det stålet de brukte tidligere, og er dermed noe sprøere, men det er fortsatt er rimelig seigt stål som passer godt til formålet.
 6. Dagens annonse på finn.no

  Er ikke dette ei repeterrifle da? Edit. 32-40 var sekundet snarere.
 7. Tilbøyelig til å være enig med Chiefen. Synes det kanskje hadde vært mer elegant med mindre radie. Smak og behag dette. Nå er det jo bare du som kan avgjøre hva du synes er stiligst. Hva vi andre mener er vel rimelig likegyldig. Selv driver jeg ikke med slikt i hele tatt, så jeg burde vel holdt kjeft, men moro å følge med på slike prosjekt.
 8. Ja, det er egentlig planen, og litt av grunnen til at jeg velger støpeform kontra lage direkte i materialet man skal bruke. Da kan jeg konsentrere meg om formen alene, uten å tenke på styrke eller vekt. Første utkast er tegnet på gavepapir, brukte den veldig nøyaktige metoden "Print, klipp og legg over" for å sjekke ca form på grep etc.
 9. Garmin Fenix 5X

  Jeg har den lille Fenix 5 og har ikke savnet å ha kart på klokka, skal jeg navigere har jeg alltid med en ordentlig garminenhet, så slipper jeg at klokka går tom for strøm i løpet av en dag eller to. Greit å ha klokka i bakhånd om man skulle måtte nødnavigere hjem igjen e.l.
 10. Patroner byttes

  Jeg har noen haglpatroner jeg ønsker å bli kvitt: Jeg ønsker å bytte mot riflepatroner, gjerne noen av de nyere Short magnum variantene og ikke minst .204 Ruger. 9,3x66 Sako og 7,35 Carcano er spesielt ønsket. Ellers har jeg mye forskjellig innen håndvåpenpatroner og riflepatroner som jeg også kan bytte bort. Jeg har dessverre ikke originalesker for bytting, kun enkeltpatroner. Mye er fra krigen og en god del jaktpatroner. Jeg ønsker ikke å selge, kun bytte. Jeg kan bytte ved å gi flere patroner mot en jeg ikke har. Mottakeren må ha gyldig våpenkort eller patronsamlerlisens. Ta gjerne kontakt hvis det er noe du spesielt ser etter. Selv er jeg registrert Patronsamler.
 11. Plugg og støpeform

  Jeg har ikke erfaring med kjøleskap pumpe eller den på Finn så det er litt vanskelig å mene noe, men den pumpa på Finn ligner på en av de billige pumpene som Easy Composites selger. Jeg vil tro at den er fult brukende til formålet. De koster jo nesten heller ingen ting, så hvorfor plages med et kjøleskap?
 12. Hva betyr disse bokstavene?

  Takk for svar
 13. Zeiss V4

  Ja, ser det står det over alt nå, samtidig står det lotutec flere steder, kan linsene være sendt til Japan og montert der?
 14. Ryggsekk vs hoftesekk på jakt?

  Har brukt Bergans Langevann i flere år nå, før det en amerikansk variant. Til dagsturer er den genial å både gå og skyte med. Kanskje ikke det rette hvis du bærer med deg alt mulig, men pakker du med fornuft er det veldig god plass og null problem å gå med den en hel dag. For meg er «frihetsfølelsen» som natt og dag når en unngår sekk.
 15. Stor forskjell mellom vanlig og ackly improved?

  Fordelen med 6,5-06 AI i Norge er at det er mulig å brotsje opp et 200 STR løp og dermed få billige løp.
 16. Yesterday
 17. Samletråd om 45/70 gov.

  Har sett litt på nesten like kuler i samme vekt. Trur eg finner meg eitt utgangs punkt å prøver meg fram litt.
 18. MIL- NM pistol 2018

  Topp! Jeg melder meg nok på.
 19. Norsk våpenlovgivningshistorie

  Noen av den sterkeste våpenrettighetene hadde vi trolig under Kong Christian Den Fjerdes Norske lov av 1604. Da var alle bønder og leilendinger pålagt å ha en børse og krutt (og en øks) som del av landsforsvaret og mobiliseringsstyrken. Samtidig var det forbudt med våpeneierskap i Danmark - der man hadde en stående hær.
 20. Walther SSP - Justering av avtrekk

  Har en kompis med ssp som ikke vil spenne seg opp etter hvert skudd. Vi klarer ikke å få justert det . Noen gode forslag? Noen som har vært borti samme problem?
 21. Da kan vi starte med å anmode om at kokker med fagbrev har generell tillatelse til å bære sin kokkekniv til og fra sitt arbeidssted, også når det medfører bæring av kniv på offentlig sted. Spøk til side, om det skulle tillates at kvalifiserte personer kan bære ladd skytevåpen på offentlig sted må det fremdeles være en hensikt med dette, man må oppnå noe som gjør at sikkerhet for befolkningen som helhet får en sikrere tilværelse. Situasjonen i Norge er i dag ikke slik at bæring av ladd våpen vi gi bedring av alminnelig sikkerhet. Kompetansemessig og psykisk er det nok mange som ville oppfylle eventuelle krav, mange skyttere og militært personell er på mange måter bedre trent med våpen enn politiet er. Om det i fremtiden skulle bli endringer som gjør det aktuelt for menigman å kunne bære våpen er det noen utfordringer som må klarlegges. Ved bruk av militær makt i fredstid er det to viktige begreper som må avklares. Det er "retaliation in kind" og "rules of engagement". Det vil si at en må klargjøre hvilken maktmidler kan brukes i hvilke situasjoner. Her er Norsk politi meget dyktig, de avklarer de fleste situasjoner ute å måtte benytte skytevåpen. Er det mulig at vanlige borgere vil ha den type opplæring som dette krever, og evne til å gjøre det? Neppe. Da er vi tilbake til start. Forholden i Norge må endre seg drastisk før det blir behov for generell bevæpning av vanlige folk. Rent selvforsvar er en helt annen sak.
 22. Ukjent .22 randtenning for meg

  Det var interessant
 23. Duracoat Klubb

  @Tomas Hvis det er Duracoat, så er den laget for å ikke gå av igjen. Samme med Cerakote. Du vil ikke kunne redde original finish. Glassblåsing, sandpapir etc. er såvidt jeg vet eneste måten å få det av på. En annen ting er at hvis Duracoaten er gjort riktig, så er originalfinish mattet ned ved hjelp av nevnte metoder før den ble lakkert. Det eneste jeg kan egentlig anbefale er å lakkere på nytt i ønsket farge.
 24. Testet kulen i min 338LM med 1:10 twist og 67.5cm løp - den velter også i denne børsa, selv om det ikke var så mye som i Lakelanderen. Prøvde 82gr N570 med COL 93mm og fikk 730ms, neste forsøk var med 88gr N570 og COL 92.2 - litt mindre velting og 790ms. Når jeg fintuner QL med korrekt hylsevolum osv, så kan jeg øke ladningen til 95gr før trykket blir for stort - det skal i teorien gi 860ms. Er det sannsynlig at kulen stabiliseres bedre ved å øke utgangshastigheten fra 790ms til 860ms? Noen som har testet ladninger i dette området? 860ms tilsvarer 2821 fps og på hjemmesidene til Barnes har de ladedata som får kulen opp i 2870 med US 869 krutt - så 860ms er ikke hårreisende, men offisielle ladedata hadde vært gull verdt
 25. Merkefarge, skarpt verktøy og litt tålmod.
 1. Load more activity
×