Jump to content

All content last two weeks

Showing all content posted in for the last 14 days.

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Våpenloven

  De vil oss neppe vondt, men de har en emosjonell opplevelse av at volden i samfunnet reduseres dersom man reduserer våpen på et generelt grunnlag. At VI betaler for innstrammingene DE ønsker seg, er en pris DE er villig til å betale... At de ikke får noe for denne prisen, er noe bare vi vet...
 3. 1911 tråden

  Er bare å google 1911 slide stop så får du opp nok bilder og videoer rundt demontering
 4. Today
 5. Hjortelusflue

  Nja ganske mange som mener det er mer is og kulde enn før
 6. Tom for justering med en halv runde igjen? (Simmons 4-12)

  Sant nok. Spesielt på alu-baser er det greit med det ekstra arealet en kon gir.
 7. Politiet og vådeskudd.

  Idiotsicher gibt es nichts...
 8. Den eneste riflen man trenger? (Ruger GSR)

  Ikke ødelegg denne med scout scope. Vanlig kompakt kikkert med kompensator er tingen i tillegg til en kompakt demper. Med 1-10" løp passer den også til fint til sub-ladninger. https://www.youtube.com/watch?v=cyW7Fl-6aV4
 9. Dagens annonse på finn.no

  Den er vekke nå. Kanskje fyren fikk kalde føtter - eller "Omar bak Essoen" har kjøpt den
 10. Bruker 105gr RDF i 6mm XC. Tok litt knot for å finne ei ladning, men når jeg oppdaga at det var hylsene mine som var for lange så ble det bra med en gang. Har ikke skutt på over 500m men det ser ut som BCen på 0.278 stemmer bra. Med 885m/s treffer jeg midt i på 510m med 30 klikk opp. K
 11. Skuddbilder med Buckshot

  Da var Søndagen unnagjort med test skyting av hagle kaliber 16/70... Jeg har valgt å gjøre dette etter Wannsee metoden; på 35 meter med 16 delt skive diameter 75 cm formålet er å finne dekningsgraden i prosent. Jeg valgt "Sorte døden" som patron RWS weidemansheil 16/70 i 3,5 mm etter kontrolltelling inneholdt patronen 127 hagl som også Kjell Løvold i sin bok angir som standard i 16/70. Etter at begge løpene er testet, jeg opp treff, 80 og respektive 82 treff innenfor noe som angir treffprosent på vel 64% i Løvolds bok skulle dette tilsi 1/2 choke, men som han også skriver; tilvirking av hagle tidligere bestilte kunden på treffprosent og ikke diameter på choke. Min drilling måler i munning 16,0 mm og 15,7 i henholdsvis høyre og venstre pipe, noe som i følge andre kilder skulle tilsi 3/4 og extra full choke.. noe som ikke stemmer når man tar det i praktisk testing.
 12. Leupold VX-3i LRP - Vortex utfordrer?

  Uten å ha utrolig mye erfaring, så har jeg sett litt etter det samme. Brukt Leupold så er det vel kun Mark 4 serien etc som er noe utpreget LH/taktisk kikkert som man får brukt, de fleste er jakt eller jaktfelt lignende sikter. Problemet er vel retikkel og justering. Opp mot 10.000 kan man komme over brukte Kahleser og til 15 får man mye. Etter det jeg har fått anbefalt er det greit å se etter mil retikkel og mil tårn, da mange amerikanske blander mil retikkel og moa tårn.
 13. Bob the kipp

  Sorry.... 7,62x51 NATO...nærmere bestemt NM60
 14. Yesterday
 15. EU og Bly

  Nok en symbolpolitikk hvor en bitteliten interesseminoritet slukes i flertallstyranniet: Jeg grøsser med tanke på hvordan en liten interessegruppe som eks. svartkruttskyttere nærmest kan utslettes med dette forbudet. Dette er et påfunn fra folk som vil posere seg selv som miljøhelter og fremstå som tidsmessige politiske korrekte. Private våpeninnehavere kan fritt jages på alle fronter. Det er som man nevner her, de blir stemt på. Vi så hvordan politikere i justiskomiteen forholdt seg til de berørte under "forbud mot automatvåpen", de av oss som sendte mail. Det var noen få som svarte de berørte på mail. Er man "DYKTIG" i de to store mainstream-partiene så holder man velgerne på en armlengdes avstand, si minst mulig, ikke kom folk for nære, hold ryggen fri. Vi har noen store partimonstere som forlengst har forlatt mannen i gata. Vi kan ikke gjøre annet enn å protestere gjennom de demokratiske kanalene vi har, de som tror på at det finnes et hensynstakende demokrati. Det er viktig med skole - helse - eldreomsorg, men for oss friske som er ferdig med skole, friske, ikke underlagt eldreomsorg, vi lever mitt i livet og ønsker å fylle vår hverdag med ting utenom jobben på vår måte. Mange av oss er i full jobb og tjener landets økonomi, mange har pensjonert seg, vi fortjener å få være i fred. Dette forbudet er en billig måte å skaffe seg politiske poeng hos ikke berørte grupper. Politikere og byråkrater skal tjene folket, ikke være dem til byrde. Jeg snakket med noen fremstående lokalpolitikere her om dagen: De kjenner meg og nevnte forbudet om automatvåpen, jeg svarte mitt og fikk et forutseende svar fra to som ikke hadde peiling: JA, DET ER VEL EØS-AVTALEN SOM FORPLIKTER...svarte de. Utrolig kjekt å ha et fremmed flagg å gjemme seg under når et godt argument mangler. De fikk ikke min stemme i høst, heller ikke neste gang.
 16. Er det mulig og få borra noen hull i skinna og gjenga dem for kikkertfeste? tenkte å frese spor i ei piccatinnyskinne tilpasset skinnebredden og bruke den som base.
 17. Behandlingstid på våpensøknad

  Det er en litt unyansert fremstilling. Dersom søknaden ikke kan ferdigbehandles i løpet av en måned etter mottak, skal søker orienteres om dette. Dette reguleres i forvaltningsloven, som sier følgende: F.eks.; da jeg i slutten av Mai leverte en uregistrert pistol meg tilhørende ervervs- og registreringssøknad, fikk jeg beskjed om at det kom til å ta tid; minst ni uker. Da er kravet om foreløpig svar etter tredje ledd strengt tatt overholdt. (Det er, såvidt meg bekjent, ikke anledning til å gi foreløpig svar utover at søknaden er mottatt og ligger til behandling). Så kan man selvfølgelig synes hva man vil om fjorten ukers behandlingstid. Det kunne ikke falle meg inn å kommentere det.
 18. Trophy Bonded Tip for hjemmeladere

  Se det, det er det nok veldig mange som har ventet på veldig lenge!
 19. Mauser 71/84 mangler deler

  Da var både støpeblokk fra Lyman og die-sett fra Lee kommet i posten for en tid tilbake. Noen kuler ble støpt i full fart, og patroner ladet. Patronene ble ladet med 70 grains Wano PP, bak denne Lyman-kulen på 340 grains. Patronen ble ikke helt full, så måtte legge noen shillinger av dynamitt-eske papp mellom krutt og kule. Kulen har gode riller for svartkrutt-fett, og disse ble fylt med hjemmelaget fett, før kulen ble satt med seater-dien. COL = 72,5 m.m. Foreløpig ble det bare ladet opp 5 stk testpatroner. Så, en dag bar det på banen for å teste. Vanlig halv-meter skive ble satt opp på 100 meters hold. Hadde ikke så store håpet om å havne i skiva, men jaggu gjorde jeg det. De 2 første skuddene havnet bra akkurat der jeg siktet, bare noen tommer til venstre. De 3 siste skuddene havnet også litt til venstre, men samlet seg i en fin gruppe på rundt 10 cm. (Glemte å ta bilder og måle gruppen) Dette var overraskende bra. Har gode forhåpninger om å få denne Mauser 1871/84 til å gå bra. Nye patroner er ladet (litt flere denne gang), så da blir det ny testskyting snart.
 20. Storfornøyd med Blaser tråden:-)

  Alle løp passer en safarikolbe (men det blir litt glippe mellom løpet og stokken). Alternativt kan du utvide løpskanalen på en standardkolbe for at safariløp skal passe. Anbefaler dog safarikolbe med stålkasse og rekyldemper for alt over .375HH
 21. Problem med SS baikal

  Skulle pusse hagla etter jakttur på lørdag, og da lot den seg plutselig ikke knekke med forskjeftet på. Mistenker feilen for å være relatert til den tappen jeg har merket grønt, skal den kunne bevege seg? Har noen vært borti noe liknende?
 22. 20170924_220304.jpg

 23. Skinne og kikkert til mauser

  Google og les om "scout rifle" ☺
 24. Den store lommelykttråden

  @Mondragon Ja, handler der ofte. Batterier, lykter og alt mulig egentlig. Tror det koster fordi batterier må sendes på en spesiell måte.
 25. Mauser mod 34 cal 7,65/32

  Jeg har en.
 26. Vinn en lyddemper

  Lyst til å vinne en lyddemper fra A-Tec? Jeg setter opp en liten poker konkurranse på nett søndag 1. oktober kl. 20 hvor jeg trekker en A-Tec blant de som er med. Send meg en pm på fb så legger jeg deg til i vår fb gruppe. Kommer flere spennende premier etter hvert. Kenneth Aspestrand
 27. Hagleløp til Brno kombi

  Hvor får man kjøpt hagleløp til en Brno 502.1 kombi.?
 1. Load more activity
 • Announcements

  • slemmo

   Samletråden Nyheter i media

   09/04/2017

   Denne tråden avvikles, vi ønsker fra nå at saker man ønsker å poste som er relatert til nyheter i media skal opprettes i egne tråder akkurat som alle andre temaer man diskuterer på forumet, så blir det enklere å kommentere og diskutere de forskjellige sakene.
×