Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Bukkejakt kikkertsikte

  Hehe det gjør vel de fleste av oss på kammeret men du viser en kunskap som er høyere enn gjennomsnittlig amatør. Det var ment som spøk men også som skryt ☺👍
 3. Walther LGR lekker luft. Rettelse...

  Det er en kjent sak at eldre lgr begynner å lekke, den vanligste årsaken er gamle pakninger.
 4. Bukkejakt kikkertsikte

  Det var den tvetydigheten mellom hva ordet egentlig betyr og den vanlige oppfatning av at amatør betyr dårlig som gjorde at jeg valgte nicket. Men helt riktig, jeg jakter, skyter og skriver innlegg på kammeret, fordi jeg liker det. Jeg får ikke betalt for noe av det.
 5. REVEJAKTEN 2017-2018

  Hatt mye aktivitet på åtet di siste dagene, inkludert den frekke j@velen der! Går å venter på at det skal bli slått på jordet der så jeg får sikt bort til åtet
 6. Bukkejakt kikkertsikte

  Et kjapt søk på Wikipedia viser en enkel innledning på svaret: "Amatør (av fransk amateur, «en som elsker», fra latin amare (verb) og amator (substantiv) betegner en person som gjør noe fordi en liker – eller elsker – å gjøre det. Dette til forskjell fra en profesjonell, eller en som ønsker å bli profesjonell, som gjør noe med det formål å tjene penger på det. " Dette er sikkert ikke den fulle og hele sannheten her, men en indikasjon, kanskje?
 7. Bukkejakt kikkertsikte

  Vil du fortelle meg?
 8. Dagens annonse på finn.no

  10 laken for EN patron!?! Har du rifle i dette kaliberet bør du lade selv.😄 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=100621446&fks=100621446
 9. Today
 10. Walther LGR lekker luft. Rettelse...

  Har ikke peiling på luftvåpen annet enn ett par knekkvåpen og ett komprimerings, men... Hvis dette er ett våpen som komprimerer luft og den slipper ut luften under ladegrepet så høres det ut som avtrekker ventilen står åpen eller at en pakning i forbindelse med den er sprukket... Hvis dette er ett våpen med spennfjær som skal skyve luften frem og ut under avtrekk så låser da vel ikke avtrekket fjæren i spendt stilling... Ergo, det må i begge tillfellene være skitt eller noe galt der avtrekket spiller en rolle. Hvis du er hobbymekanikker som meg, så tar du mange bilder mens du demonterer, da har du noe å se tilbake på når du begynner å plages med monteringen.
 11. Bukkejakt kikkertsikte

  Du burde heller be om forklaring på hva en amatør er!
 12. Bukkejakt kikkertsikte

  Tåpelig spørsmål kanskje, får skylde på sommervarmen, men kan synsfeltet bli for bredt? Da tenker jeg på kikkerter med 1x forstørrelse, hvor synsbildet blir forstyrret av at samme bilde oppstår to ganger; en gang i kikkerten og utenfor ved siden av/over. Eller vil det bety at kikkerten faktisk er under 1x?
 13. Bukkejakt kikkertsikte

  Se der ja . Da kom det fram mye kjekt . Bredt synsfelt er for lite fokusert på og burde oppleves av flere . 😊😊
 14. 7.92x61 Norwegian

  225grs sierra GK, 57 grains N15, patronlengde 83mm. Utgangshastighet (snitt av 7 målinger, høyeste og laveste forkastet); 789m/s. Jevne målinger, 6m/s mellom høyeste og laveste.
 15. Botswana 2017

  Takk for fine bilder og god skildring.
 16. REVEJAKTEN 2017-2018

  Rev nr 2 ble tatt i natt ca kl 00:20 ca 80meters hold med 30-06. 150grs hjemmesnurra Nosler. Datt i smellen.
 17. Den store tråden om haglelading

  Fikk forresten svar på det med kammertrykk på fabrikkammo fra en hyggelig jente hos NSI. Så da har jeg en type jeg vet gjennomsnittstrykket på. Er det flere her på forumet som har hagle i cal 28 og ladder selv? I såfall ta kontakt, er i startfasen selv så all info er relevant.
 18. Tilvirkning av våpendeler

  Det er fritt frem for deg å lage dette siden Marlin CC er en rifle i lovens øyne. Stengun er en maskinpistol og 93R Raffica blir vel også en maskinpistol/helautomatisk pistol (selv om den skyter i 3-skuddsbyger). Siden du er så godt i gang kan du jo også lage deg en ny magasinbrønn til Marlinen, mørrikanerne har jo adaptere for Glock, M9, osv.
 19. Tungtvann

  Var det ikke slik at Samlerhuset oppsto på det tidspunktet vi nordmenn klikket totalt etter OL pins, OL mynter, OL doruller osv? Sansynligvis kjøpte jeg noe slikt ræl i 94, for de har i allefall trofast sendt reklamebrev til meg i over 20 år uten at jeg har kjøpt noen verdens ting. Kunne såklart gitt dem beskjed om at samlemynter osv interesserer meg langt oppå ryggen.. men vært for lat. Dessuten er det jo litt spennende å se hvor lenge de holder liv i sitt gamle kunderegister.
 20. VIKTIG INFO fra Kammeret.no

  Hei Er kammeravdelingen for kjøp og salg stengt ? Finner bare "Byttes". Ellers så synes jeg kammeret var mye bedre før forbedringen. Litt pirk -på latin heter det forum entall og fora i flertall - trur eg. Derfor blir "foraer" og "forumer" litt smør på flesk
 21. REVEJAKTEN 2017-2018

  Har bare fått vært i jaktboden en gang sålangt, og i går ble påfyll av åte for tredje gang denne sesongen. Det som nå er helt tydelig, er at det er rev som kommer på åtet, det ble jeg glad for! Jeg har noen viltkamera, men har kommet til at jeg ikke vil sette dem opp. Mulig jeg prøver grytidlig imorgen, om jeg klarer å komme meg opp og ut...
 22. Kommentarer til "Nyheter i media"

  Politiet fant både fyren som hadde skutt og haglen hans pluss at det var skutt gjennom døren til naboen. De rykket ut etter at det var sendt melding om en mann som var observert med hagle. Les teksten i artikkelen du lenker til.
 23. Tilvirkning av våpendeler

  Hallo, Har et lite prosjekt på gang, hvor jeg ønsker å tegne et sluttstykke til riflen min (Marlin Camp), i AutoCad, deretter frese det ut. Jeg har lest gjennom våpenforskriften og våpenloven, og har funnet noen relevante punkter: Forskrift om skytevåpen, våpendeler og ammunisjon mv. (våpenforskriften) § 52.Tilvirkning av skytevåpen og våpendeler Det er ikke tillatt å tilvirke skytevåpen eller våpendeler som nevnt i våpenloven § 1 og § 2 til eget bruk uten tillatelse fra politimesteren. "Lov om skytevåpen og ammunisjon m.v. [våpenloven] § 2. Med deler av skytevåpen (våpendeler) forstås i denne lov låskasser og piper. Innstikningspiper ansees dog bare som deler for så vidt de kan brukes i skytevåpen som er nevnt i § 5. Kongen kan bestemme at lovens regler helt eller delvis også skal gjelde for andre våpendeler." Forskrift om skytevåpen, våpendeler og ammunisjon mv. (våpenforskriften) § 22.Erverv av pipe og glidestykke Hos autorisert våpenhandler kan innehaver av våpenkort uten politimesterens tillatelse erverve geværpipe, revolverpipe og pistolpipe kamret for samme kaliber som den som skal skiftes ut, mot å fremvise våpenkort og legitimasjon. Forhandleren skal i tillegg til de opplysninger som er nevnt i § 40, også protokollføre våpenkortets nummer og utstedende myndighet. Dersom våpeneier beholder gammel pipe, skal dette noteres i forhandlerens protokoll, og ny pipe registreres hos politiet etter melding fra forhandler. Ved distansesalg skal kopi av våpenkort og legitimasjon vedlegges bestillingen, og forsendelsen skal skje som rekommandert post. Det er forbudt uten politiets tillatelse å eie eller inneha glidestykket (sleiden eller tilsvarende) til hel- og halvautomatiske pistoler. 0 Endret ved forskrift 20 des 2013 nr. 1723 (i kraft 1 feb 2014). Slik jeg tolker det så er det fritt fram for meg å lage dette sluttstykket. Noen som tolker dette annerledes, eller har noe erfaring med dette? Skal selvfølgelig høre med våpenkontoret før jeg går i gang, men de har stengt i dag. En liten ting til, lurte litt på denne setningen: "Det er forbudt uten politiets tillatelse å eie eller inneha glidestykket (sleiden eller tilsvarende) til hel- og halvautomatiske pistoler." Er en helautomatisk pistol det samme som en maskinpistol? En Beretta Model 93R er en helautomatisk pistol, men er f.eks en Stengun en helautomatisk pistol?
 24. Bukkejakt kikkertsikte

  Amatør du burde ihvertfall vurdere å bytte nick navn 😉. Du kan mye om dette 👍
 25. Bukkejakt kikkertsikte

  Til trådstarters egentlige spørsmål, Om brukeren har 7mm pupille selv i mørket, vil F-tallet til objektivet til 1,5-6x42 siktet være halvparten av hva 3-12x56 vil være. Siden ingeniører er late, er jeg overbevist om at alt unntatt objektivet er likt på disse to siktene, så forskjellen er kun objektivet. Dette betyr at brennvidden til objektivet til den største er dobbelt så stor som den minste, og om brukeren har 7mm pupille, brukes allikevel bare 42mm av de 56mm som er tilgjengelige. Fotointeresserte vet at oppløsningen til et objektiv blir bedre om man blender ned fra full åpning (om man ikke har noe annen informasjon, kan man anta at et fotoobjektiv har størst oppløsning på den midterste blenderen) Sagt enkelt, betyr dette at man ikke bruker lys som treffer frontlinsa ut mot kanten, men det er bare bra, fordi da blir det mindre abberasjoner. dvs at en stor del av dette lyset treffer allikevel ikke der det skal. I tillegg er effekten jeg nevnte før, at nå er rettesystemet ganske nære midten for 3-12x56, men helt ute i det maksimale for en 1,5-6x42. Det er ikke hvor mye lys som kommer gjennom systemet som er viktig. (den forbannede lysgjennomgangen) men hvor lite lys som treffer et sted det ikke skal. Noe som er vanskelig å forstå for mange, er at det er fysisk umulig å lage optikk, hvor alt lyset som går igjennom treffer der det skal. Så er det et men til. Om brukeren ikke har 7mm pupille, men mindre, vil forskjellen mellom disse to i skumring også bli mindre. Allikevel ville jeg ha valgt 1,5-6x42 til den bruken.
 26. Bukkejakt kikkertsikte

  Sagt på en annen måte. Om man ser på et rådyr på hundre meters avstand, vil ett 8x56 sikte samle inn mer av lyset rådyret reflekterer. Men dette lyset skal fordeles på et større areal i brukerens øye. Så rådyret vil se større ut, men ikke lysere.
 1. Load more activity
 • Announcements

  • slemmo

   Forumoppdatering

   07/18/2017

   Forumet er oppdatert til 4.2, som er en relativt stor oppdatering med mye ny funksjonalitet, det foregår fortsatt en del bakgrunnsprosesser, så ting er ikke 100% enda. Evt nye funksjoner skal jeg se mer på så fort jeg får tid.
×