Jump to content

Blogs

Our community blogs

 1. razumny
  Latest Entry

  Mens andre var på Kongsvinger til KO, var jeg (og en del andre) på Løvenskjold og skjøt syv stager. Her er videoene fra mine omganger:

  En helt OK start på stevnet, med morsomme utfordringer.
   

  Jeg burde vite bedre enn å dra på med åtte prosedyrefeil for å skyte med begge hender nå. Dengang ei.

   

  En betydelig bedre prestasjon; jeg klarer heldigvis å legge fra meg skuffelsen og irritasjonen fra stage 4, til tross for at disse to ble skutt som hot range.
   

  En lett forvirrende stage, der jeg ganske enkelt ikke så den ene av blinkene.
   

  Lett dagens best gjennomførte stage, med både skyting og omlading ihht. stageplanen jeg hadde lagt under gjennomgangen.
   

  Artig stage, og full pott på swingeren.
   

  En morsom avslutning på stevnet.

 2. I går var jeg en tur for å ta en siste sjekk at innskyting og alt var ok på børsene før jeg drar til Russland, konklusjonen var at jeg ikke treffer en dritt med 20tommeren, den sprer som faen. bortimot 1 meter på 300m, jeg skøyt en del og det virket som om den spredde mer når jeg la mer press på tofoten, så det er mulig det er noe med handguarden. gassblokka ser ikke ut til å gå borti, så det virker ikke som det er problemet. I alle fall så blir det til å skyte med 18tommerupperen på VM. Hadde jeg ikke hatt en fungerende reservebørse nå så hadde VM vært ruinert for meg.

   

  IMG_20170526_091841.jpg

   

  Kongsvinger Open 2017.

  Jeg startet å skyte en hotrange og det funka bra, jeg skyter normalt dårlig på første stage, så jeg tenkte at dette blir jo bra greier. Så fulgte jeg opp med å skyte masse noshoot og mike på de neste 3-4 stagene før jeg skjønte at rødpunktmontasjen hadde løsnet. Har skutt ok etter det, men matchen er jo ødelagt.

 3. Selv om vinteren ikke helt vil slippe taket her i Stavanger, går det unektelig mot lysere tider. Sammen med de lysere tidene, øker min lyst til å komme i gang med et nytt prosjekt i garasjen. Som tittelen sier, så er det nå min Blaser R93 som (nok en gang) skal få seg ny stokk.

  Riflen startet mitt eierskap som en R93 Professional i 8x57IS og det tok ikke lang tid før jeg følte for å modifisere den. Det startet med å gi den en kydex kolbeforhøyer (klikkbar) og større boltkule (klikkbar) før jeg byttet hele stokken mot en standard stokk. Denne var jeg heller ikke helt fornøyd med, så den fikk seg en oppussing (klikkbar).

  Standardstokken har absolutt gjort jobben sin som jeg skal, men samtidig er det alltid noe å klage over. Hovedårsaken til klagingen, som jeg har med de fleste stokker, er at de er laget for gjennomsnittsmennesker, som er mindre enn meg.

  I fjor var mitt største prosjekt å lage ny stokk til min Merkel drilling (klikkbar), som også ligger ute på Hjortefall. Etter å ha brukt drillingen en del i vår, både på rifle og haglebanen, har jeg vært svært fornøyd med utformingen av den. De målene som ble brukt da kommer også til å bli brukt for Blaseren. Akkurat hvordan det blir til slutt får jeg se på etterhvert som jeg gjør feil, og må finne lure måter på å komme meg rundt problemet på.

  Utstyret jeg kommer til å bruke for denne jobben blir ca det samme som for Merkelen, som vil si båndsag, båndsliper, håndoverfres, stemjern, sot og diverse filer. Jeg har også et behov for et skrapeverktøy, der Jerry Fisher har et design som jeg har hatt lyst på en stund. Skraperen er ikke særlig dyr, men jeg tenkte at jeg skulle benytte muligheten for å lage meg et verktøy selv.

  IMG_20170404_153142_resized_20170425_110438675

  Emnet var en bit herdet stål.

  Fra før av hadde jeg noe stål liggende, som ble brukt som kulefanger før de pusset opp pistolbanen. Akkurat hva slags stål det er, vet jeg ikke. Men det er herdet, og tåler det kuler så burde det være godt nok for mitt skrapeverktøy.

  IMG_20170404_153357_1_resized_20170425_110440098

  Vinkelsliper ble brukt for å pusse ned det området jeg hadde tenkt å bruke.

  På forhånd hadde jeg laget en papirmal, som jeg limte på, for å se hvordan jeg burde kutte. Det jeg ikke hadde tenkt på, var at jeg hele tiden måtte avkjøle emnet med vann og papiret ble oppløst. Vannet var nødvendig for å hindre overoppheting og ødelegging av herdingen.

  IMG_20170404_162032_resized_20170425_110441493

  Etter bruk av vinkelsliper så det slik ut.

  dav

  Og slik ble den etter benkeslipemaskinen.

  Så var det på tide å få den inn og slipt med diamantbryne. Alle vinklene ble slipt så nærme 90 grader som jeg klarte, og det ble avsluttet med et lag maling.

  dav

  Ferdig skrapeverktøy.

  Å bore rette hull…

  Før prosjektet satte i gang, trengte jeg selvfølgelig et emne. Fra mitt forrige prosjekt hadde jeg fremdeles noe flammebjørk igjen. Det var ikke så mye igjen, men nok til at det holdt dersom jeg ikke gjorde noen store tabber.

  IMG_20170325_224741_1_resized_20170425_110353341

  Biten jeg hadde igjen med flammebjørk.

  Etter å ha tegnet opp og kappet til med båndsagen, var det på tide å få boret hullet til bolten som fester låskassen til kolben. På forhånd hadde jeg tenkt endel på dette, ettersom jeg anså det som en av de vanskeligste enkeltdelene å få til.

  IMG_20170327_151603_1_resized_20170425_110356087

  Prøvde først å få til noe med drillpressen, men det var for liten plass.

  Min første plan var å bruke drillpressen min. Den er av billigste kaliber, men burde allikevel være kapabel til å bore rett nok. Desverre tok emnet borti basen på drillpressen, og ideen ble forkastet. YouTube fortalte meg så at å først bore et hull i en skrapstykke ville gi tilstrekkelig styring. Jeg gjorde ihvertfall dette klart og satte i gang.

  Mye kan nok bli sagt om alle feilene jeg gjorde, men da hadde dette innlegget blitt alt for langt. Resultatet ble ihvertfall som vist på bildet under.

  IMG_20170327_161859_2_resized_20170425_110354768

  Oisann.

  Så nå var gode råd dyre. Eller, ikke så veldig dyre, men like dyre som prisen av et nytt emne. Jeg prøvde å bore et hull tvers igjennom kolben, for å se om jeg kunne finne en løsning der. Men hullet var blitt skjevt ganske tidlig, så det var ikke noe særlig å redde. Siden jeg nå var tom for emner, startet jakten på et nytt. Jeg ønsket naturligvis å fortsette med flammebjørk, men etter en drøss med telefonsamtaler og mailer viste dette seg å være riktig å vanskelig. Så da måtte jeg komme på noe lurt. Jeg funderte selvfølgelig på om jeg skulle gå for den klassiske valnøtten, men samtidig liker jeg flammene som enkelte treverk gir. Løsningen ble derfor å dra til ebay for å se hva de kunne ha.

  Flammebjørk virket ikke å være særlig populært i utlandet, men det de kaller for curly maple var det mer av. Curly maple, som gjerne best kan oversettes til flammelønn, har lang historie som brukt i riflestokker. Sammenlignet med flammebjørk kan man si at flammelønnen har en høyere frekvens av flammer. Jeg tenkte at det kunne være spennende å prøve, og fant meg derfor et passende emne til en svært god pris.

  Prøver meg på nytt.

  Etter en ukes tid lå det nye emnet på posten og alt så svært bra ut. Så var det bare å tegne opp og gjøre et nytt forsøk.

  sdr

  Ferdig opptegnet og klart for båndsagen.

  Etter at emnet var blitt kappet opp og nok en gang tegnet opp var det på tide å gjøre et nytt forsøk med å bore mitt lange hull. Mens jeg ventet på mitt nye emne tenkte jeg videre på hvordan jeg skulle få til å bore hullet rett, og kom vel egentlig frem til at drillpressen var veien å gå.

  dav

  Klar for andre forsøk.

  For denne andre gangen fjernet jeg basen til drillpressen og boltet den heller rett i benken. Dette gav meg noen centimeter ekstra, og var forsåvidt akkurat det jeg trengte. Jeg fikk også lånt meg et laservater som gjorde det lettere å ta av og på emnet, slik at jeg fikk kvittet meg med spon, og på den måten hindre at boret vandrer. Et annet tiltak var at jeg endret fra Ø8 til Ø10 bor, for å få et litt stivere bor. Selve boringen gikk pent og rolig for seg, der jeg brukte bor i 3 forskjellige lengder for å få minst mulig utbøyning.

  dav

  Hull for mutter ble boret.

  Da jeg var kommet godt over halvveis ned i emnet, ble det snudd og jeg borte ned fra andre siden med et flatt trebor. Dette hullet er større (Ø22), og er for å ha plass til mutteren som skal festes til bolten. Jeg boret ikke helt inn, ettersom jeg enda ikke visste hvor langt bak kassen ville komme. Boringen ble i all hovedsak utført for å gi meg en styring til videre boring, nå mens alt var vatret opp.

  dav

  Må inrømme at jeg var ganske så fornøyd her.

  Med hullet for bolten ferdig boret, var det på tide å få formet «ørene» som skal gå rundt kassen. Det første jeg gjorde var å bruke håndoverfresen for å ta bort midtpartiet der enden av kassen møter treverket. Dette gikk an å måle ganske nøyaktig, og sett bort fra mine egne tullefeil ble jeg svært fornøyd med dette.

  sdr

  Ferdig freset spor for kassen.

  For å tegne på ørene, brukte jeg den originale stokken som mal, og tegnet over. Hvorvidt dette passet opp mot hullet som nå var boret var litt vanskelig å anslå, så jeg holdt meg godt utenfor linjene med båndsagen. Etter båndsagen ble båndsliperen brukt for å komme litt nærmere linjene og rydde det hele opp.

  dav

  Slik ble det etter båndsliperen.

  sdr

  Testet så kolben for første gang opp mot kassen, og jeg landet rimelig nære der jeg ønsket å være.

  Etter å ha testet kolben opp mot kassen, fikk jeg bekreftet at jeg fortsatt besitter litt flaks og er ca akkurat der jeg ønsker å være. Videre blir det sot, stemjern, skraper og filer for å få kassen helt inn i stokken.

  Som vanlig, så er det bare å like Hjortefallsiden på Facebook (klikkbar) for å få oppdateringer om når det kommer ut nye innlegg. Jeg er for tiden litt opptatt med oppussing av kjelleren, slik at arbeidet med stokken må foregå mens konen er på jobb og ikke vet hva jeg gjør. Så det vil nok dra litt ut i tid. Målet er naturligvis å få stokken ferdig til høstens jakt.

  -Ole

 4. Veps hadde Riflematch i helgen, været var upåklagelig og man kunne tusle rundt i skogen i tskjorte. 

   

  Stage1 har jeg glemt å ta bilder av, men det var mange forskjellige løsninger, og det var også mulig å ta fler skiver i bevegelse, samt venteskiver på swinger avhengig av hvordan man tok den, 2 fot, høy luke, støtte på dekk osv, var 5 mål på 100 meter, som kunne kortes ned til 70 ca om man tok de fra slutten. Desverre ingen bilder av stagen, skal se om jeg får tak i video. 

   

  Her ser vi stage 4, endel skiver nærme med vanskelige vinkler/ns, 5 skiver over vann på rett under 200meter + 1 stål, morro, tidvis litt vind, bra trening på varierende hold og skyting.

  DSC_0196.JPG

  DSC_0195.JPG

  DSC_0193.JPG

  DSC_0192.JPG

  DSC_0191.JPG

  Stage3, her var det endel forskjellige løsninger, de som var gode tok 3 skiver på 80 stående, andre på knestående med/uten 2 fot, lav 2 fot utgikk p.g.a. vegetasjon, likt som andre år, gir litt fler momenter, stageløsning var ikke gitt, men ble valgt utifra hva skyttern var sterke på.

  Lave pekevinkler, derav start med lav pipe 

  DSC_0189.JPG

  Her ser man stage3 skivene bakerst på 80meter. 

  DSC_0188.JPG

  Gåtur

  DSC_0187.JPG

 5. ocr
  Latest Entry

  czm2.jpg.1ff019f7bbd39958dad0a94a312c338b.jpg

  Får en brukt Czechmate om noen dager, gleder meg til å teste.

  Nå har jeg fått data ladeguru aps, og kontrollert med CZ-skytter slemmo, så regner med de er riktige.

  Frontier 124gr
  8.0gr 3N38
  CCI winchester hetter

  pew pew pew

  2gun på tirsdag og onsdag!

  Har noen andre tips?

   

   

  • 1
   entry
  • 3
   comments
  • 291
   views

  Recent Entries

  Christian S
  Latest Entry

  Langholdsskyttere:

   

  18.-19. mars arrangeres NM Langhold 2017 ved Bjoneroa i Oppland fylke.

   

  Stevnet starter lørdag 18. mars kl 0600 på vanlig oppmøtested. Erfaringsmessig er siste skytter ferdig for dagen rundt 1730. Middag ca 1900.

  Søndag avholdes cold bore shot-konkurranse, etterfulgt av fri skyting på lørdagens baner.

   

  Klasseinndeling:

  Individuell (36 plasser) og Makkerpar (12 plasser).

   

  Organisering:

  Skytingen foregår på feltmessige baner, fra anviste stillinger eller frie stillinger innenfor anvist område.

  Maksimal skyteavstand er ca 1100m, og det skytes på kjente og ukjente avstander.

  Det blir tentativt 6 baner, med totalt 12-18 øvelser. Max 150 skudd (nøyaktig antall kommer nærmere).

  Skytterne deles inn i lag som går sammen gjennom dagen.

  All skyting ledes av egne skyteledere på den enkelte standplass. Skytterne skyter enkeltvis etter tur, med rullering av første skytter gjennom dagen. Makkerpar skyter sist i sine lag, da de også brukes som spottere for øvrige skyttere.

  Det er ett stykke å gå gjennom dagen, ca 15km totalt.

   

  Utstyr:

  Egnet rifle, max 7.62 (.30-cal) kulediamter og 67mm hylselengde. Dette av hensyn til livslengde på stålmål og oppheng, samt tidsflyten i stevnet.

  Hørselvern.

  Varme klær, mat og drikke etter eget behov.

  Brodder (anbefales på det sterkeste, da det gjerne er is på skogsveiene vi bruker).

   

  Ikke tillatt utstyr: Laser avstandsmålere, vindmålere, kulebanekalkulatorer.

   

  Overnatting:

  Skytterhuset til Bjoneroa Skytterlag, overnatting tilgjengelig fra fredag til søndag.

  http://kart.gulesider.no/m/8Ab2t

   

  Deltakeravgift:

  Individuell: Kr 1000,-

  Makkerpar: Kr 1500,-

  Prisen inkluderer overnatting og middag lørdag.

   

  Påmelding:

  Fra 1.11.2016, pr e-post til nmlanghold@yahoo.no

  Skyttere som innledningsvis ikke får plass settes på venteliste, og varsles så snart det blir åpning.

  Påmelding er gyldig når deltakeravgiften er innbetalt. Gyldig påmelding er bindende.

  Deltakeravgift innbetales til kontonr 1210 03 94993

   

  Nye og gamle skyttere er velkommen til Bjoneroa i mars.

   

  Christian S

  På vegne av Sigurd B; hovedarrangør NMLH 2017

   

  NM Langhold 2017 sponses med premier fra:

   

  Langhold.no

  Mission Critical Designs

  First Response Medical AS

  Gjesåsen klatrepark

  Vertebrae

  Durano.no

  2alfa

  • 0
   entries
  • 0
   comments
  • 5
   views

  No blog entries yet

 • Blog Statistics

  7
  Total Blogs
  38
  Total Entries
×